Greenpack Project Bemutató

A „Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány az ökotudatos fiatal tehetségekért” programjának keretében pályázatot hirdetett 2019/20. II. félévére (őszi kör), és 2020/21. I. félévében céges gyakornoki programban való részvételre, a felhívásban megjelölt 12 felsőoktatási intézményben, a támogatott képzési területeken tanuló hallgatók számára. https://kbka.org/palyazatok/

A gyakornoki program célja, hogy a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által biztosított támogatás terhére, természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval kapcsolatos témában támogasson - a gyakornoki pozícióktól függően - egy év időtartamban 20 kiválasztott tehetséges hallgatót, hogy nekik minden esélyük meglegyen a minőségi szakmai tapasztalatra, kapcsolatépítésre és akár egy szakirányú főállásra tanulmányai befejezése után.

Ebben a programban hazai szakcégeknél és más környezetvédelmi fókuszú szervezeteknél változatos szakmai gyakorlati lehetőségek várják a pályázókat több képzési területen is. A gyakornokok az alább felsorolt 12 állami egyetem aktív jogviszonyban lévő hallgatói közül kerülhetnek ki.

A pozíciókat a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvánnyal kapcsolatban álló ernyőszervezetek tagvállalatai és más releváns vállalatok biztosítják.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége örömmel számol be arról, hogy rajtunk kívül a KSZGYSZ 6 tagja, partnere biztosít gyakornoki pozíciót a pályázat keretében: Duna-Dráva Cement Kft., Elgoscar Kft., Encotech Kft., Pécsi Tudományegyetem, Recobin Kft., Trenecon Kft.,  

A gyakornoki munka során felmerült témák később inspirációval is szolgálhatnak egy későbbi szakdolgozat vagy TDK keretében, viszont a kutatási tevékenység nem direkt célja a gyakornoki programoknak. Ahol lehet, ott az egyetemek adhatnak krediteket ezért a tapasztalatért, de a program bármelyik hallgatónak nyitott, akinek hallgatói jogviszonya aktív és megfelel a feltételeknek. A céges gyakorlat 2 hónap, így akár nyáron, akár egy kevésbé terhelt szemeszterben teljesíthető.

Ki pályázhat?

Támogatott képzési területek Bsc, Msc szerinti alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő hallgató,  aki aktív hallgatói jogviszonyban áll a pályázáskor és a gyakornoki időszak alatt az alábbi felsőoktatási intézmények valamelyikével:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Debreceni Egyetem
Kaposvári Egyetem
Miskolci Egyetem
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Óbudai Egyetem
Pannon Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Soproni Egyetem
Szegedi Tudományegyetem
Szent István Egyetem
Széchenyi István Egyetem

Javasoljuk, hogy a pályázók figyelmesen olvassák el a Támogatott képzési területek c. menüpontot is!

Hogyan lehet pályázni?

A pályázat meghirdetésének helye: www.kbka.org/pályázatok

Itt találhatóak a szükséges dokumentumok, amelyeket kérünk figyelmesen tanulmányozni. Pályázatot a Gyakornoki álláshirdetések menüpontban – a kiválasztott gyakornoki helyhez kapcsolódó „Álláshirdetés letöltése” linken található dokumentumban foglaltak szerint kell beadni. Itt találhatóak a részt vevő felsőoktatási intézményekhez tartozó pályázati e-mail címek és a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok mintája is. A pályázó csak a saját felsőoktatási intézményének megfelelő e-mail címre, PDF vagy Word formátumú csatolmányokkal nyújthatja be pályázatát. Amennyiben a pályázó nem a saját intézményéhez tartozó e-mail címre küldi a pályázatát, a pályázat érvénytelen

Fontos információk:

Egy pályázó egy felsőoktatási intézményhez gyakornoki pozíciónként csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázat benyújtásának határideje:

A pályázatokat a meghirdetett 2019/20. II félévi és 2020 nyári gyakorlatokra

2019.október.04. 00:00 óra - 2019.november.04. 23:59 óra között lehet benyújtani. (őszi kör) A pályázatokat a meghirdetett 2020/21. I félévi és 2020 nyári gyakorlatokra

2020.március.02. 00:00 óra - 2020.április.2. 23:59 óra között lehet benyújtani. (tavaszi kör)

Bővebb információ:  https://kbka.org/palyazatok/

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és partnerei, köztük a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és fogadókész tagjai várják a gyakornoki programra jelentkező hallgatókat!

Connect with us today!


Keleti Károly u. 11/A., 1024 Budapest, 
Phone.: 350-7271, 350-7274, 336-0680
e-mail: kszgysz(kukac)kszgysz.hu