Hazai hírek
ZöldForgó a Klebelsberg Kultúrkúriában


Különleges Élménynap a kisiskolásoknak

Budapest, 2022. március 29. – Már több mint 26 ezer általános iskolás próbálhatta ki a ZöldForgó Élményprogram izgalmas, „zöld” játékait, és tanulhatott a klímaváltozásról, a túlfogyasztásról, az újrahasznosításról, energiapazarlásról és az élővizek szennyezettségéről modern, digitális formában.

Az egyedülálló edukációs program folytatódik a  Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával.

Élményt adunk, értéket teremtünk

zf3Fotó: Teslér JuditAz egyedülálló környezetvédelmi szemléletformáló program, a ZöldForgó Élménynap 2020 tavaszán indult útjára. Célja, hogy korszerű szakmai támogatást nyújtson a pedagógusok környezeti nevelési tevékenységéhez, olyan generáció felneveléséhez, amely számára a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság teljesen természetes és magától értetődő.

„Célunk, hogy a gyerekeknek hasznos és mindennapokban is használható információkat adjunk át a jövőről, kihívásainkról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. Fontosnak tartottuk, hogy olyan technológiákkal is eljuttathassuk játékos formában az üzeneteinket, amelyek a mai gyermekek számára is érdekesek. Az eddigi tapasztalatok alapján bátran kijelenthetjük, hogy az élmény alapú edukáció mind a diákok, mint a pedagógusok körében óriási népszerűségnek örvend. A Zöldforgó Élménynap program teljes időszakban elérhetőek, használhatóak a kiterjesztett valóság segítségével életre kelthető plakátok, színezők, kvízjátékok és akár a Zöldforgó VR tartalom is.” - foglalta össze Hankó Gergely a Szövetség ügyvezetője a program célját és újszerűségét.

zf2Fotó: Teslér Judit

Több tízezer magyar általános iskolás

Eddig 91 helyszínen 26 500 diák próbálhatta ki személyesen az Élménynap izgalmas digitális eszközeit, játékait – térítésmentesen.  A rendezvénysorozat még nem ért véget, összesen 150 helyszínre látogat majd el az ország egész területén. A ZöldForgó Élménynap a hagyományos edukációs eszközökön kívül a 21. század adta digitális lehetőségeket kihasználva a kiterjesztett -és virtuális valóság eszközeit segítségül hívva mutatja be a gyerekeknek a bolygóbarát cselekvés lehetőségeit.

AR kiállítás – életre kelnek a képek, VR kvíz – odavarázsolunk a Gödöllői Hulladékfeldolgozó üzembe

Az installációk nemcsak képek, a kiterjesztett valóság (AR) technológiával támogatott plakátok életre kelnek a helyszíni tabletek segítségével, és egy kortárs diák bolygóvédő tanácsait is megnézhetik az iskolások. VR szemüveg segítségével – majdnem szó szerint – egy hulladékfeldolgozó üzembe is bepillanthatnak a gyerekek.

Hogyan kell egy boltban tudatosan vásárolni? – a fenntartható vásárlás élményét is kipróbálhatják a gyerekek, akik így – többek között – azt is megtanulhatják, hogy a boltok polcairól megfelelően válogatva, milyen csomagolású termékeket érdemes a kosárba rakni.

A ZöldForgó program nagykövete az Alma Együttes, így az Élménynap himnuszát is ők írták, sőt a program része az Alma koncert, ahol a gyerekek együtt énekelhetik a zenekarral a „ZöldForgó!” című dalt

Keresse a ZöldForgót a közösségi médiákban is: 

ZöldForgó Facebook
ZöldForgó YouTube

A programhoz tartozik egy ingyenesen elérhető mobilapplikáció is, amelyet ide kattintva lehet letölteni. 

További információ:

Hankó Gergely ügyvezető, email: . Tel:+36 20 383 6242