HÍREK

Friss hírek

Gyakornokként a Zöldforgó élménynapon
2021 okt. 19

Korán reggel indultunk Balassagyarmatra a Zöldforgó csapatának néhány tagjával. Úticélunk a Dózsa György Általános Iskola volt, ahol aznap délelőtt került megrendezésre a Zöldforgó Élménynap - a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének személetformáló projektje.

Szövetségi hírekTovább
Re-doboz: Itt az univerzális GS1 Smart Box!
2021 okt. 19

Szabványosított, újrahasználható csomagolóeszköz-rendszer Európának A GS1 Smart-Box ISO újrahasznosítható szállító-tároló rekeszt több ismert márkagyártó és kereskedő megállapodása alapján fejlesztették ki. Célja, a kezelési költségek és az ökológiai lábnyom minimalizálása a gyártástól az értékesítésig.

Hazai hírekTovább
ZöldForgó Élménynap helyszínek
2021 okt. 13

Hogy mi is az a ZöldForgó? A ZöldForgó Élménynap program egy egyedülálló kezdeményezés, amely korunk legnagyobb kihívásaira - mint például a klímaváltozás, energiapazarlás, túlfogyasztás, élővizek szennyezése - igyekszik válaszolni és megoldásokat kínálni a gyerekek nyelvén.

Szövetségi hírekTovább
26. KÖVET Konferencia – Globális „anyagtalanodás”?
2021 okt. 12

26. KÖVET Konferencia – Globális „anyagtalanodás”? Szeretettel meghívjuk Önt a 26. KÖVET Konferenciára, amely a fenntarthatóságért elkötelezett vállalatok és tagvállalataink rangos szakmai találkozója. A nyersanyag szűkösség a járványhelyzet okozta átmeneti tünet vagy megatrend? Vége az expanziós gazdaságnak és a  [ ... ]

Hazai rendezvényekTovább
Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban” elismerést v...
2021 okt. 08

Bár a paradicsom szezonjának vége, tagunk, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta öko paradicsompalántái mégis újra reflektorfénybe kerültek.

Hazai hírekTovább
Idén is megrendezésre kerül a Hulladékcsökkentési Hét
2021 okt. 08

Az eseményről pár szóban A 2009-ben indult Hulladékcsökkentési Hét (EWWR - európai főkoordinátora a brüsszeli ACR+ szervezet, honlapja: https://ewwr.eu/) egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fenntartható erőforrás- és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformáló tevékenységek megvalósítása.

Hazai hírekTovább
ÖSSZEFOGLALÓ a VI. Regionális Tiszai Kerekasztalról 
2021 okt. 12

A II. Bodrogi PET Kupa záró akkordjaként és az Interreg DTP Tid(y)Up projekt keretében 2021. szeptember 13-án, Tokajban tartotta VI. Regionális Tiszai Kerekasztalát a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és a Természetfilm.hu Egyesület.

INTERREG - Tid(y)Up - Forrástól a torkolatigTovább
Európa vízszennyezése egyre égetőbb probléma
2021 okt. 05

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) jelentése szerint Európa legtöbb vize mezőgazdasági és városi hulladékkal szennyezett, valamint a kezelésük sem megfelelően történik. Az ipari és a háztartási szennyvíz hozzájárul a vízminőség romlásához. A problémára azonban már léteznek megoldások és előírások, enn [ ... ]

Hazai hírekTovább
Idén októberben is lesz TESZEDD!
2021 okt. 13

Mi az a TeSzedd!? A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár kilencedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

Hazai hírekTovább
Díjmentes webinar: EHS megfelelési kihívások és megoldások...
2021 szept. 22

Időpont: 2021. október 5. | 10 óra Az EHS szakértőktől elvárják, hogy szervezetük megfelelőségével foglalkozzanak, ez pedig sokszor nehézséggel jár, hiszen ők elsősorban mérnökök, nem jogászok.

Hazai rendezvényekTovább
6 hónapos Fenntarthatósági Menedzser Képzést hirdet a GREEN ...
2021 szept. 21

A klímaváltozás elleni küzdelemből a gazdasági szektor szereplői is egyre inkább kiveszik a részüket. A szervezetek ökológiai fenntarthatóság felé vezető útján elengedhetetlen a “zöld” gondolkodásmód elsajátítása, ehhez kínál tudományos alaposságú, de gyakorlatorientált tudást a GREEN BRANDS Magyarország Certifie [ ... ]

Hazai hírekTovább
A dunai műanyag hulladékból új, tartós termék készülhet...
2021 szept. 21

Szeptember 21-én, kedden hivatalosan is átadják Budapesten a Duna első hulladékcsapdáját (Litter Trap). A projekt különböző szervezetek széles körű együttműködése, akik együttesen mutatták be a projektet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt 2021. szeptember 21 -én 11:00 órakor.

Hazai hírekTovább
Módszertan kidolgozása és mérőrendszerek fejlesztése, amelly...
2021 szept. 16

Kutatási projekt megnevezése: Módszertan kidolgozása és mérőrendszerek fejlesztése, amellyel az árvízi kockázatok csökkenthetők és az általuk okozott környezeti hatások mérsékelhetők (FORMTES), EUREKA_16-1-2017-0005 Szerződött támogatási összeg: 25.647.500,- Ft   

Hazai hírekTovább
Négy nap alatt csaknem kilenc tonna hulladék gyűlt össze a I...
2021 szept. 15

Rekord mennyiségű hulladékot gyűjtöttek a Bodrog Sárospatak és Bodrogkeresztúr közötti szakaszán a PET Kupa csapatai. A szervezők a hosszú évek alatt kialakult, tiszai hulladékgyűjtő tapasztalataikat másodszor alkalmazták a Bodrogon, amelynek köszönhetően egyes ártéri területeket sikerült teljes egészében  tisztán  [ ... ]

Hazai hírekTovább