HÍREK

Az EUDEL tájékoztatót tartott arról a 2019 januárja során elindított projektről, amely az EU-India Policy Dialogues keretében az EU-s cégek, elsősorban KKV-k indiai piaci megjelenését kívánja elősegíteni.

Ennek lebonyolítására a GFA Consulting Group (DE), az European Business and Technology Centre (EBTC, székhelye Újdelhi, alapította a COM), és az Eurochambers (Brüsszel) által alakított konzorcium kapott megbízást 3,8 M EUR költségvetéssel, ami 3 évig tart.

Fő célkitűzések:

  • Horizontális üzleti együttműködési lehetőség biztosítása az EU-s vállalkozások részére, amely elősegíti a fejlett uniós technológiák, szabványok és legjobb üzleti gyakorlatok exportját és továbbítását;
  • EU szintű érdekképviselet;
  • A kereskedelmi akadályok megszüntetése, a szabályozási és gazdasági trendek felmérése, különös tekintettel az EU KKV-k igényeire.

A projekt végrehajtásához alkalmazott főbb eszközök a következők:

  • Az üzleti trendek felmérése érdekében: elemzések készítése;
  • Az információ átadás érdekében: website ETEC technológiai adatbázis, kapcsolat az EEN-nel;
  • A piacra jutás érdekében: rendezvények, woekshop-ok. study tour, pilot projektek;
  • Az érdekérvényesítés érdekében: European Economic Group (EEG), szektoriális tanulmányok, pozíciós papírok.

A program szemmel láthatólag közvetlenül nem fogja a vállalkozásokat segíteni, de kisebb felületen lehetséges, hogy a magyar vállalatok is kaphatnak némi szolgáltatást. Ilyenek pl. az ETEC adatbázisba való bekerülés, egyes workshop-okon, eseményeken való részvétel (az utazás és szállás költségeket nem fizetik).

Az ETEC egy olyan, az EBTC által gondozott ágazatközi webes platform, amelyen az uniós vállalatok technológiai termékeiket helyezhetik el, és az indiai vállalatok azonosíthatják az üzleti igényeiknek megfelelő technológiai megoldásokat. A platform célja, hogy számos technológiai és vállalati profilt összegyűjtsön, és megkönnyítse a megfelelő ajánlatok és kérések közötti egyezést. Ezen az adatbázison kívül nincs hasonló Indiában. Az adatbázisba történő jelentkezést a csatolt file kitöltésével, és hozzánk történő megküldésével lehet megtenni. (kszgysz [KUKAC] kszgysz [PONT] hu)