HÍREK

Friss hírek

TidyUp Hulladékcsökkentési eszköztár
2021 nov. 29

Mi a hulladékcsökkentési eszköztár célja? A „Műanyagmentes vízpart” eszköztár egy alulról felfelé irányuló kezdeményezés, amely a folyóparti üdülőhelyek és éttermek, helyi önkormányzatok és a nagyközönség hulladék csökkentésére irányuló erőfeszítéseit segíti elő. Regionális hulladékcsökkentő workshopo [ ... ]

INTERREG - Tid(y)Up - Forrástól a torkolatigTovább
Üzemlátogatáson jártak az „5 ország – 1 folyó” projekt részt...
2021 nov. 26

A Természetfilm.hu Egyesület (a PET Kupa ötletgazdája) tavaly szeptemberben indította útjára második, nagyrészt uniós forrásból megvalósuló projektjét, az 5 ORSZÁG 1 FOLYÓ (5IN1) programot, melyben a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szakmai partnerként vesz részt. A projekt az Erasmus+ program kereté [ ... ]

5 ország 1 folyóTovább
KSZGYSZ a Planet Budapest 2021-en
2021 nov. 26

Szövetségünk a PLANET Budapest 2021 szakmai partnereként kiállítói standdal is részt vesz 2021. november 30 - december 2. között a HUNGEXPO A Pavilonjában, ahol klasztereink (KEXPORT és ASZEK) is képviseltetik magukat.

Szövetségi hírekTovább
A forrástól a torkolatig térképezte fel a Tisza hulladékhely...
2021 nov. 24

Közel 4000 szennyezett terület került fel az új hulladéktérképre

A nagy Tisza Expedícióval, a Tisza teljes hosszának feltérképezésével zárult az a határokon átnyúló program, amelyet a Tiszai PET Kupa két évvel ezelőtt indított el a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) támogatásával.

Hazai hírekTovább
COP26 Glasgow-i Klímakonferencia 
2021 nov. 09

Bizonyára sokat hallottunk már a 2015-ben írt Párizsi Megállapodásról, amit 196 ország írt alá és amelyben megfogadta, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedést jóval 2 °C alatt tartja az iparosodás előtti szinthez képest.

Nemzetközi hírekTovább
Iskolai zöldprogramokat támogat a nemrég indult Tiszta Út Al...
2021 okt. 22

Gyula, 2021. október 22. - „Mindenünk a fa” címmel hirdetett pályázatot a gyulai tankerület iskolái számára a nemrég megalakult Tiszta Út Alapítvány. Hat iskola vehette át a díját október 22-én, akik az alapítvány segítségével megvalósíthatják terveiket és a támogatást az iskolai környezet zöldítésére fordítha [ ... ]

Hazai hírekTovább
Gyakornokként a Zöldforgó élménynapon
2021 okt. 19

Korán reggel indultunk Balassagyarmatra a Zöldforgó csapatának néhány tagjával. Úticélunk a Dózsa György Általános Iskola volt, ahol aznap délelőtt került megrendezésre a Zöldforgó Élménynap - a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének személetformáló projektje.

Szövetségi hírekTovább
Re-doboz: Itt az univerzális GS1 Smart Box!
2021 okt. 19

Szabványosított, újrahasználható csomagolóeszköz-rendszer Európának A GS1 Smart-Box ISO újrahasznosítható szállító-tároló rekeszt több ismert márkagyártó és kereskedő megállapodása alapján fejlesztették ki. Célja, a kezelési költségek és az ökológiai lábnyom minimalizálása a gyártástól az értékesítésig.

Hazai hírekTovább
ZöldForgó Élménynap helyszínek
2021 okt. 13

Hogy mi is az a ZöldForgó? A ZöldForgó Élménynap program egy egyedülálló kezdeményezés, amely korunk legnagyobb kihívásaira - mint például a klímaváltozás, energiapazarlás, túlfogyasztás, élővizek szennyezése - igyekszik válaszolni és megoldásokat kínálni a gyerekek nyelvén.

Szövetségi hírekTovább
26. KÖVET Konferencia – Globális „anyagtalanodás”?
2021 okt. 12

26. KÖVET Konferencia – Globális „anyagtalanodás”? Szeretettel meghívjuk Önt a 26. KÖVET Konferenciára, amely a fenntarthatóságért elkötelezett vállalatok és tagvállalataink rangos szakmai találkozója. A nyersanyag szűkösség a járványhelyzet okozta átmeneti tünet vagy megatrend? Vége az expanziós gazdaságnak és a  [ ... ]

Hazai rendezvényekTovább
Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban” elismerést v...
2021 okt. 08

Bár a paradicsom szezonjának vége, tagunk, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta öko paradicsompalántái mégis újra reflektorfénybe kerültek.

Hazai hírekTovább
Idén is megrendezésre kerül a Hulladékcsökkentési Hét
2021 okt. 08

Az eseményről pár szóban A 2009-ben indult Hulladékcsökkentési Hét (EWWR - európai főkoordinátora a brüsszeli ACR+ szervezet, honlapja: https://ewwr.eu/) egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fenntartható erőforrás- és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformáló tevékenységek megvalósítása.

Hazai hírekTovább
ÖSSZEFOGLALÓ a VI. Regionális Tiszai Kerekasztalról 
2021 okt. 28

A II. Bodrogi PET Kupa záró akkordjaként és az Interreg DTP Tid(y)Up projekt keretében 2021. szeptember 13-án, Tokajban tartotta VI. Regionális Tiszai Kerekasztalát a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és a Természetfilm.hu Egyesület.

INTERREG - Tid(y)Up - Forrástól a torkolatigTovább
Európa vízszennyezése egyre égetőbb probléma
2021 okt. 05

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) jelentése szerint Európa legtöbb vize mezőgazdasági és városi hulladékkal szennyezett, valamint a kezelésük sem megfelelően történik. Az ipari és a háztartási szennyvíz hozzájárul a vízminőség romlásához. A problémára azonban már léteznek megoldások és előírások, enn [ ... ]

Hazai hírekTovább