RENDEZVÉNYEK

Időpont: 2023. június 7. (szerda)
Helyszín: Országos Meteorológiai Szolgálat, 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.   

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, a 2023. évi Környezetvédelmi Világnap alkalmából újra megszervezi a nagy múltra visszatekintő levegőtisztaság-védelmi szakmai konferenciát.    

A NEPSI (European Network for Silica - Európai Szilícium-dioxid Hálózat) a BDSZ partnerségével, az MGYOSZ, a CemBeton és a KSZGYSZ bevonásával szakmai fórumot szervezett a kristályos szilícium-dioxid és az azt tartalmazó termékek helyes kezeléséről és felhasználásáról, az érintett munkavállalók egészségvédelméről.

2023. április 20.

A Malagrow Waste és az Ózon Kft. 2023 május 3-án szakmai napot szervez minden kedves hulladéktermelő partnere számára, mely témája: “Újfajta Hulladékok, újfajta megoldások”.

ADR 1.3 szerinti önálló modullal

A veszélyes hulladékok keletkezési helyszínén, valamint a termelési, tárolási, szállítási, feldolgozási feladatokban tevékenykedő munkatársak részére szervezi a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége új, modulrendszerű tanfolyamát. A képzés olyan, komplex felkészítést adó tanfolyam, amelyen a környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, fémkereskedelmi alapokra építve sajátítják el a résztvevők a veszélyes hulladékokkal és veszélyes áruk közúti szállításával (ADR 1.3) kapcsolatos ismereteket, valamint a kötelező adatszolgáltatási feladatokat.

Csatlakozás a webinárhoz

Mára világszerte elterjedt a zöldrefestés (greenwashing) gyakorlata. Kiigazodni lassan lehetetlen a divatos, de sokszor megtévesztő zöld minősítések, címkék, lózungok között, ezért az ilyen állításokat hamarosan hiteles dokumentumokkal kell alátámasztani.

KSZGYSZ 2023. évi rendes közgyűlését 2023. április 18. 10.00 órai kezdettel tartja a KSZGYSZ székhelyén. (1024 Budapest, Keleti Károly u 11/a)

A napirendekhez kapcsolódó dokumentumok honlapunkon már megtekinthetők.

A szervező IMSYS Kft. sok más szakmai anyag mellett elérhetővé tette a honlapján az eseményt bemutató konferencia füzetet is. Ennek megtekintéséhez kattintson ide: https://imsys.hu/xxiii-kornyezetvedelmi-es-iparbiztonsagi-konferencia/

Egyebek mellett olyan aktuális témák, mint lítiumionakkumulátorok, a termelési folyamatokból visszamaradt hulladékhő és az élővízkárok kapcsán is friss, szakmai információkat kaphattak az érdeklődők az IMSYS Kft. idén április 19. és 21. között megrendezett éves konferenciáján.

Időpont: 2023. április 26-27.

Helyszín: Benczúr Hotel, 1065 Benczúr u. 35.

„Amíg azt teszed, amit eddig, azt kapod, amit eddig.” 
Jim Rohn

Tegyük tehát másképp, jobban és hatékonyabban! Mi kell ehhez? Együttműködés és hosszú távú stratégia (gondolkodás).

Víz- és Szennyvízkezelés az Iparban 2023 címmel megrendezésre kerül a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ által szervezett nemzetközi tudományos konferencia.

Technológia nélkül elérhetetlen a zöld átállás és a klímasemlegesség elérése, ennek megfelelően rendezi meg a Portfolio Konferencia - elsőként 2023-ban - a Sustainable Tech konferenciát.

Napjainkban az emberrel közvetlenül kontaktusba kerülő anyagok mikrobiológiai és kémiai összetétele egyre nagyobb jelentőséggel bír a humán kockázatok területén. Mindezen anyagok közül kiemelt fontosságúak lakókörnyezetünkben előforduló anyagok, így az ivóvíz, fürdővíz és a beltéri levegő.