RENDEZVÉNYEK

A NEPSI (European Network for Silica - Európai Szilícium-dioxid Hálózat) a BDSZ partnerségével, az MGYOSZ, a CemBeton és a KSZGYSZ bevonásával szakmai fórumot szervezett a kristályos szilícium-dioxid és az azt tartalmazó termékek helyes kezeléséről és felhasználásáról, az érintett munkavállalók egészségvédelméről.

2023. április 20.

A Malagrow Waste és az Ózon Kft. 2023 május 3-án szakmai napot szervez minden kedves hulladéktermelő partnere számára, mely témája: “Újfajta Hulladékok, újfajta megoldások”.

ADR 1.3 szerinti önálló modullal

A veszélyes hulladékok keletkezési helyszínén, valamint a termelési, tárolási, szállítási, feldolgozási feladatokban tevékenykedő munkatársak részére szervezi a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége új, modulrendszerű tanfolyamát. A képzés olyan, komplex felkészítést adó tanfolyam, amelyen a környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, fémkereskedelmi alapokra építve sajátítják el a résztvevők a veszélyes hulladékokkal és veszélyes áruk közúti szállításával (ADR 1.3) kapcsolatos ismereteket, valamint a kötelező adatszolgáltatási feladatokat.

A szervező IMSYS Kft. sok más szakmai anyag mellett elérhetővé tette a honlapján az eseményt bemutató konferencia füzetet is. Ennek megtekintéséhez kattintson ide: https://imsys.hu/xxiii-kornyezetvedelmi-es-iparbiztonsagi-konferencia/

Egyebek mellett olyan aktuális témák, mint lítiumionakkumulátorok, a termelési folyamatokból visszamaradt hulladékhő és az élővízkárok kapcsán is friss, szakmai információkat kaphattak az érdeklődők az IMSYS Kft. idén április 19. és 21. között megrendezett éves konferenciáján.

Víz- és Szennyvízkezelés az Iparban 2023 címmel megrendezésre kerül a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ által szervezett nemzetközi tudományos konferencia.

Technológia nélkül elérhetetlen a zöld átállás és a klímasemlegesség elérése, ennek megfelelően rendezi meg a Portfolio Konferencia - elsőként 2023-ban - a Sustainable Tech konferenciát.

Napjainkban az emberrel közvetlenül kontaktusba kerülő anyagok mikrobiológiai és kémiai összetétele egyre nagyobb jelentőséggel bír a humán kockázatok területén. Mindezen anyagok közül kiemelt fontosságúak lakókörnyezetünkben előforduló anyagok, így az ivóvíz, fürdővíz és a beltéri levegő.

Tegnap Ceglédfürdőn - a Budapesti Corvinus Egyetem Rajk Szakkollégiumának szervezésében, annak téli táborában - kerekasztal-beszélgetésen volt szó a magyar hulladékgazdálkodás jövőjéről, a MOL által elnyert hulladékgazdálkodási koncesszió várható hatásairól, az italcsomagolások kötelező betétdíjának és visszaváltásának közelgő bevezetésére és körforgásos gazdaság erősítésének lehetőségeire.

Ajánljuk mindenki figyelmébe a KÖVET decemberi rendezvényét!

Időpont: 2022. december 7, szerda (9:00-17:00)
Helyszín:MagNet Közösségi Ház, Hamvas terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.) 

Konferencia és EIT KIC Raw Materials – RESTORE projektbemutató workshop

Fenntarthatóság a gyakorlatban – egy napon két helyszínen

Az energiaválság, a környezetszennyezés csökkentése és a klímavédelem elősegítése, a kommunikációs és technológiai ipar fejlődése új eszközök és technológiák megjelenését segítik.