RENDEZVÉNYEK

Időpont: 2016. április 19. kedd
Helyszín: Hotel Griff, 1113. Budapest, Bartók Béla út 152.

A hulladékról szóló törvény alapján az összességében legjobb környezeti eredményt biztosító megoldás érvényesülése érdekében el lehet térni a hulladékhierarchia szerinti elsőbbségi sorrendtől abban az esetben, ha a hulladékképződés és a hulladékgazdálkodási tevékenységek által gyakorolt összhatásokat életciklus-szemléleten alapuló vizsgálati elemzéssel igazolják. Ezt segítendő a környezetközpontú irányítási rendszerekre vonatkozó ISO 14001:2015 szabvány középpontba helyezi a teljes életciklus környezeti hatásainak figyelembe vételét, ami az életciklus szemlélet alkalmazásán alapul.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az SGS Hungária Kft-velközös konferenciát szervez annak megvizsgálása érdekében, hogy alkalmazzuk-e, és ha igen, milyen hatékonysággal ezt az eszközt a gyakorlatban, milyen hozadékkal bír a kötelezettek számára ez, hogyan tudják átültetni ezt a gondolkodásmódot a tevékenységi körükbe. A konferencia különösen két aspektusra, a melléktermékre és a hulladék státus megszűnésére fókuszál.

A rendezvény hasznos információkkal szolgál mindazon hulladék birtokosoknak, akik ISO 14001 rendszer alatt folytatják tevékenységüket, illetve a hulladék hasznosításban érintett cégek számára is.

Programterv

 

9.30     regisztráció

Levezető elnök: Dr. Farkas Hilda, ügyvezető, KSZGYSZ

10.00

A szabvány életciklus követelményei és a törvényi előírások összefüggései, működő követelményrendszerek - Bárczi István divízió vezető, SGS Hungária Kft.

10.30

Jogszabály-alkotási tervek, különösen a melléktermékkel és a hulladékstátusz megszűnésével kapcsolatosan – László Tibor főosztályvezető-helyettes, Földművelésügyi Minisztérium

11.00

Európai uniós és magyar jogszabályok a hulladékstátusz megszűnéséről - dr. Farkas Hilda ügyvezető, KSZGYSZ

11.30

Hatósági gyakorlat melléktermék és EoW ügyben Szekeresné Majzik Ibolya, osztályvezető, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály

12.00

Kérdések és válaszok

12.30

Ebéd

13.30

Egy elfeledett jogszabályi követelmény: a csomagolások környezetvédelmi megfelelősége - Kapusi Krisztián, 3K Mérnök Kft.

14.00

A biológiailag lebomló hulladék hulladékstátuszának megszűnése komposztáláskor – Aleksza László vezérigazgató, Profikomp Környezettechnika Zrt.

14.30

Európai rendszer a műanyaghulladék-hasznosítóknak: EuCertPlast – Bélteki Zoltán, SGS Hungária Kft

15.00

Melléktermék engedélyeztetés gyakorlati tapasztalatai - Cseresznye Gyula, Velux Magyarország Kft.

15.30

Az életciklus szemlélet gyakorlati megvalósítása a hulladékgazdálkodás területénBodnárné Sándor Renáta-István Zsolt

16.00

Kérdések és válaszok

16.30 Zárszó

Részvételi díjak:

Részvételi díj                                                              16.000Ft + 27 % Áfa
KSZGYSZ tag részére                                                  13.000Ft + 27 % Áfa
Jelentkezési határidő: 2016. április 14. csütörtök
(Lemondást 2016. március 31-ig  áll módunkban elfogadni.)

Támogatási lehetőségek

Konferencia támogató: A támogató logóját elhelyezzük a konferencia programján, a weboldalon.  A helyszínen roll-up elhelyezésére van lehetőség. Egy résztvevő ingyen vesz részt a konferencián.                                                                                          Ára: 100.000 Ft + ÁFA

Kiállító: Kiállítói asztalt kap a konferenciahelyszínen

Ára:   50.000 Ft + ÁFA

Szórólap elhelyezés: Szórólap elhelyezése a konferencián. 

Ára:   30.000 Ft + ÁFA

Cégreklám: Logó elhelyezése a konferencia programon  a weboldalon       Ára:   50.000 Ft + ÁFA