RENDEZVÉNYEK

Kármentesítés és rehabilitáció – Rozsdaövezetek és barnamezős beruházások című konferencia
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (1083 Budapest, Ludovika tér 2.) 
Időpont: 2022. november 29-30. (kedd-szerda)

A konferencia védnöke a Technológiai és Ipari Minisztérium Környezetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége kétévente nemzetközi szakmai konferenciát szervez a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására, valamint a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére. Idén november 29-30-án kerül sor erre a nemzetközi konferenciára Budapesten.

A kétnapos konferencia résztvevői megismerhetik a szennyezett területek kármentesítésének globális trendjeit, a hazai programok kereteit és fejleményeit.

Bemutatjuk a megszűnő vállalkozások felszámolásánál jelentkező környezeti problémák kezelésének lehetőségeit taglaló – az Agrárminisztérium megbízásából ez év elején elkészült – útmutatót.

Megismerhetjük a legújabb technológiai megoldásokat a szennyezőanyag-mérés és mintavétel módszereiről, mentesítési eljárásokról, lehetőséget adva az elhagyott, szennyeződött ipari területek, a környezeti és egészségügyi kockázatok felmérési és fenntartható rehabilitációs eredményeinek, bemutatására is: https://kszgysz.hu/re-brown

A konferencián a szennyezett területekkel kapcsolatos helyzetfeltárással, kivitelezéssel foglalkozó szakmai szervezetek, szakértők és vállalkozások, a tudomány jeles képviselői mellett az ilyen területekkel rendelkező vállalatok, állami szereplők, hatósági és jogalkotási szakemberek mutatják be a roncsolt, szennyezett területek mentesítésének, majd rehabilitációjának korszerű módszereit.

A nemzetközi és hazai kutatási és fejlesztési eredmények, jó példák ismertetése mellett egy aktuális rozsdaövezeti akcióterület helyszíni bejárásán is szembesülhetünk a rehabilitáció érdekében szükséges teendőkkel.

Gyémánt fokozatú támogató: Envirotis Holding Zrt.

Szakmai támogatók: Építési és Beruházási Minisztérium (felkérés alatt), Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A konferencia programja, jelentkezés és további részletek

SZERETETTEL VÁRJUK A KONFERENCIÁN!