RENDEZVÉNYEK

Ugrás a konferencia oldalára

FELHÍVÁS ELŐADÓK RÉSZÉRE

A Környezetvédelmi mérés és mintavétel aktuális kérdései 2018. című szakmai konferenciára

Időpont: 2018. május 16.
Helyszín: Hotel Aréna, Budapest, Ifjúság útja 1-3. 1148 

Szervező Bizottság:

Dr. Ágoston Csaba, KVI-PLUSZ Kft.
Palotai Zoltán, Wessling Hungary Kft.
Bálint Mária, Bálint Analitika Kft.
Dr. Csókási Pál, ENCOTECH Kft.
Dr. Jeney Judit, Greenlab Kft.
Katona Istvánné, Biokör Kft.

Szövetségünk Mérés Mintavétel Munkacsoportja negyedik alkalommal szervez konferenciát környezetvédelmi mintavételek és mérések témakörben, a korábbi konferenciák tapasztalatai alapján az összes környezeti elemre és hulladékokra vonatkozóan. A konferencia célja, hogy méréstechnikai kérdéseket a gyakorlatban történő alkalmazás/alkalmazhatóság szempontjából világítson meg, közérthető módon. A felmerülő kérdések megvitatásába a laboratóriumi szakemberek mellett be kívánjuk vonni az érintett jogalkotókat, a környezetvédelmi hatóságok szakembereit és a környezetvédelmi analitikai szakmával kapcsolatban álló más szakterületek képviselőit. A konferenciának kiemelt célja, hogy kapcsolatot teremtsen a környezetvédelmi célú mintavételeket és vizsgálatokat végzők, a környezetvédelmi célú vizsgálatok eredményeit felhasználók, és a szakterületre vonatkozó jogszabályi háttér megalkotói-gondozói között. További cél, hogy új mintavételi, vizsgálati innovációk bemutatásra kerüljenek, hangsúlyozottan a gyakorlati alkalmazás szempontjából.

Ugrás a 2016-os Mérés és Mintavétel konferencia oldalára

Előadók jelentkezését várjuk az alábbi főbb témakörökben.

Témakörök:

  1. Mintavételekkel szemben támasztott követelmények a kármentesítés során
  2. Hulladékminősítés és alapjellemzés
  3. Levegőtisztaság-védelem aktuális kérdései, pl. levegőterheltség vizsgálata, zaj és rezgés
  4. Víz: ivóvíz, szennyvíz, felszíni vizek, felszín alatti vizek
  5. Tapasztalatok, eredmények, újdonságok a mintavételben, speciális mintavételi eljárások, mintavételi technikák a jogszabályi követelmények tükrében

Kérjük az érdeklődőket, hogy tervezett előadásuk egy oldalas összefoglalóját 2018. április 15-ig küldjék meg a Szövetség . e-mail címére vagy online. A konferencia végleges programját a beérkező előadás-összefoglalók alapján a szervező bizottság állítja össze. Az előadások 30 percesek lesznek.