RENDEZVÉNYEK

Időpont: 2019. június 20.
Helyszín: Budapest, XV., Károlyi Sándor u. 166. (FKF Nonprofit Zrt., (Szemléletformáló és Újrahasználati Központ)

Szervezők: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, Geonardo Kft. (FISSAC H2020 projekt), The Circular Point

Miért fontos felkészülnie a vállalatoknak a körforgásos gazdaságra?

gyurufissacAz Európai Unió elkötelezett a hulladékhierarchia alapelveinek végrehajtása mellett, amely elsősorban a hulladékképződés megelőzését, a képződött hulladék hasznosítását, ezen belül újrahasználatra előkészítését, újrafeldolgozását jelenti, és csak abban az esetben az energetikai hasznosítást, ha az előbbiek nem jöhetnek szóba. Mindez új piaci kapcsolatokat jelent, öko-innovatív megoldásokat és erőforrás-hatékony termékeket, folyamatokat és szolgáltatásokat igényel.

Melyek a körforgásosság felé történő elmozdulást jelenleg gátló hazai tényezők?

Miként nyújthat az ipari szimbiózis megoldást a hazai érintettek, szereplők számára?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat fórum sorozatunk második rendezvényén. Megvitatásra kerülnek az építőipari vállalkozások közötti együttműködési lehetőségek, az építőanyagok körforgásban tartásának módszerei, az információ-csere és a kapacitásépítés, az oktatás és a kutatás jelentősége, a kitermelők, a feldolgozók és a felhasználók közötti építési-bontási értékláncra épülő kapcsolati háló kialakítása, a más ágazatokkal kialakítható kapcsolatok előnyei. Mindezek kapcsán szóba kerülnek a megvalósítás eszközei is, a jogi, gazdasági és technikai feltételek és igények, szemléletbeli változtatások.

A rendezvény célja, hogy feltárja, azonosítsa a gyakorlat szempontjából azokat a kritikus témákat, amelyek további, részletes megvitatására a 2019. őszére tervezett következő rendezvényeinken kerülne sor.

Milyen előnyökkel jár, ha részt vesz Ön is a FISSAC hazai fórum sorozatán?

Szakmai találkozók szervezésével és jó gyakorlatok bemutatásával indítunk párbeszédet az építő- és bontóipari szereplők, jogalkotók és a tudományos élet szereplői között annak érdekében, hogy az ágazatokat érintő összetett kihívások jobb megértését, és az azokra adott válaszok könnyebb meghozatalát közös gondolkodással, nem üzleti jellegű, semleges környezetben segítsük elő. Új nézőpontokat kaphat cége környezetvédelmi megítéléséhez és új üzleti kapcsolatokat teremthet.

Fórum sorozatunk első rendezvényén több aktuális példán keresztül, jó gyakorlatok bemutatásával vizsgáltuk meg, hogy az erőforrás hatékonyságot miként lehet elősegíteni a hazai építőiparban.
A rendezvénysorozat előzményei és korábbi előadásai itt érhetők el. 


Szakmai támogatók: th HUuGBC logo horizontal 10y okcembeton

PROGRAM

FISSAC Fórum II.

Építési- és bontási hulladékok a körforgásban és
az ipari szimbiózisban

Időpont:              2019. június 20. 9.00 - 12.00 óra

Helyszín:             Szemléletformáló és Újrahasználati Központ, Budapest XV., Károlyi Sándor u. 166.

Moderátor:        Kriza Máté, igazgató, Circular Point

09:00 - 09.05               A házigazda köszöntője - Palásti László osztályvezető, FKF Nonprofit Zrt.  

09.05 - 09.20               FISSAC Projekt rövid bemutatása - Balázs Katalin projektmenedzser, Geonardo Kft.

09.20 - 09.40               Hazai és nemzetközi ipari szimbiózis tapasztalatok – Viszlay Zsuzsa, IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

09.40 - 10.00               A KSZGYSZ Építési-bontási hulladék Munkacsoportjának tapasztalatai - Petrovszki Krisztián ügyvezető, Clean-Way Kft.

10.00 - 10.20               Kávészünet

10.20 - 11.45               Panelbeszélgetés - moderált közös gondolkodás és beszélgetés az alábbi témákban:

  • Technikai kihívások: tervezés, termékek és anyagok, épület üzemeltetés, bontás/újrafeldolgozás, értéknövelő hasznosítás
  • Szervezetek közötti és kereskedelmi kihívások, együttműködés az értékláncban: marketing és öko innováció
  • Szervezeteken belüli kihívások
  • Szabályozás és finanszírozás
  • Tudomány és kutatás, oktatás, a legjobb gyakorlatok megosztása

11.45 -                           A Fórum zárása

12.00 -                           Szabadon választott program:  a Szemléletformálási és Újrahasználati Központ megtekintése az FKF Nonprofit Kft. szakértőjének vezetésével.

kornyezetvedelmi KSZGYSZ logo szovegoldalt kicsi circularpoint fissac logo   geonardo logo

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.