RENDEZVÉNYEK

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az Európa Konzorcium Nonprofit Kft-vel együttműködve – a MOVECO projekt keretében – „Átállás a körforgásos gazdaságra – első lépések” címmel szakmai képzést, és ennek keretében

2018. december 19-én 13.00 órai kezdettel Budapesten,

a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában https://www.fkf.hu/szemleletformalo-kozpontok (Budapest, XV., Károlyi Sándor u. 166.),

„Körforgásos Karácsony” címmel kerekasztal-beszélgetést szervez.

A kerekasztal-beszélgetésre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Kérjük, hogy a témával kapcsolatos közvetlen tapasztalatait, javaslatait a kerekasztal résztvevőivel a beszélgetés során szíveskedjék megosztani.

A program keretében szó lesz az önkéntes gyártói felelősségről, a felelős gazdálkodásról, a hulladék képződésének megelőzéséről, a hulladékká vált anyagok, termékek elkülönített gyűjtéséről, újra-használatáról, hasznosításáról, a gazdaság körforgásába való visszakerülésük lehetőségeiről – ennek esetleges akadályairól is. A program során lehetőség lesz a Központ bejárására is, amelyet össze lehet kötni az Önök részéről otthon már feleslegessé vált, de más számára még használható tárgyak, eszközök, könyvek helyszínen történő leadásával, illetve a már leadott tárgyak megvásárlásával is.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a honlapunkon található https://kszgysz.hu/rendezvenyek/szovetsegi-rendezvenyek/korforgasos-karacsony jelentkezési lap kitöltésével 2018. december 17-ig szíveskedjék jelezni! 

A kerekasztal tervezett programja:

Moderátor: Hartay Mihály

13.00 – 14.00 óra  Köszöntés

A vendégek bemutatása, programismertetés

Az FKF Nonprofit Zrt. képviselői ismertetik tevékenységüket, a SZÚK működését (helyszíni bejárás)                              

                               Büféebéd

14.00 - 14.45 óra   Kerekasztal-beszélgetés (meghívott vendégekkel)

14.45 - 15.00 óra   Kávészünet

15.00 - 16.00 óra   Kerekasztal-beszélgetés folytatása – összefoglalás, a program zárása

Meghívott vendégeink:              

               Márta Irén igazgató, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért

               Kriza Máté elnök, Körforgásos Gazdaságért Alapítvány

               Dr. Borosnyay Zoltán igazgató (Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége)              

A kerekasztal javasolt témái:

 • Elegendőek-e az ismeretek a körforgásos gazdaság kialakításáról?
 • Hogyan fogalmazná meg a saját vállalkozására vonatkoztatva ennek lényegét?
 • Hogyan fogna hozzá, mik lennének a vállalkozásán belül az első lépések ennek irányába?
 • A saját vállalkozásán belül ennek megvalósítása során milyen problémára, nehézségre számít? (Mit kellene megoldani? Javaslatok, igények)
 • Partnerei részéről milyen hozzáállás lenne szükséges a körforgásos gazdasági koncepció megvalósításához? (Kommunikáció, együttműködés)
 • Kitől és milyen segítséget várna el vállalkozása működéséhez a körforgásos gazdaság koncepciójának megvalósításához? (Miben tud pl. a Kamara, a Szövetség, vagy önkormányzat, hatóság segíteni)
 • Van-e olyan – a körforgásos gazdaság kialakításához vezető - üzleti ötlete, javaslata, innovációja, amelyhez segítségre, közbenjárásra lenne szüksége?
 • Az oktatásban, képzésben (szakmunkásképzés, felnőttképzés, pályaorientáció) milyen problémákat lát a körforgásos gazdaság kialakítása során? Milyen javaslata van ennek megoldására?
 • Jónak tartja-e ezeket a körforgásos gazdaság kialakítását célzó szakmai képzéseket, megbeszéléseket?
 • Milyen témában javasolna konzultációkat és kikkel, hogy segítsük ebbéli törekvéseit?
 • Vannak-e állami támogatási programok az induló vállalkozásoknak, a kis- és középvállalkozásoknak, hogy támogassák őket a körkörös gazdaság felé vezető úton, illetve olyanok, amelyek felgyorsítják a lineáris gazdaságról a körkörös gazdaságra való áttérést?
Kerekasztal beszélgetésünkre 2018. december 19-én 13.00 órai kezdettel, „Körforgásos Karácsony” címmel kerül sor az FKF Zrt. Rákospalotai Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában https://www.fkf.hu/szemleletformalo-kozpontok (Budapest, XV., Károlyi Sándor u. 166.), amely már létezésével is demonstrálja a körforgásos gazdaság megvalósításának szükségességét és hazai megvalósításának lehetőségét. A programon számíthatunk az FKF Zrt. szakmai közreműködésére is. 

A meghívó pdf verziója