RENDEZVÉNYEK

 

    1. KSZGYSZ30 Munkaértekezlet

Az évente hagyományosan megrendezett munkaértekezleten az ágazatot érintő aktuális, meghatározó témákban hallhatunk előadásokat és folytathatunk kötetlen beszélgetéseket, annak érdekében, hogy az előttünk álló időszak feladataira felkészüljünk és még sikeresebbek legyünk. Az előadások során a környezetipar és a körforgásos gazdaság kapcsolódásairól, a környezetvédelmi köz- és magánszolgáltatások és a környezethasználók felelősség- és feladatmegosztásáról, ennek szabályozási és irányítási kereteiről lesz szó.

Időpont: 2022. szeptember 8-9. (csütörtök - péntek)
Helyszín: Four Points by Sheraton, Kecskemét


    1. EHS Interaktív Vezetői Fórum

A denkstatt Hungary Kft, denxpert EHS&S Software Kft. és a KSZGYSZ közös szervezésében
„Milyen a jó EHS-vezető? Miért ő a vállalatok jövőjének kulcsa?”

Az EHS Interkatív Vezetői Fórumunkon segítünk eligazodni a különböző feltétel-rendszerek között és kialakítani egy egységes, holisztikus, komplex rendszert, amely lehetőséget ad a környezeti, éghajlati, energetikai, gazdasági és munkaerőpiaci változások és kihívások hatékony kezelésére. Hazai és külföldi szakértőkkel mutatjuk be és vitatjuk meg a szervezés és a nyomon követés lehetőségeit, a nemzetközi és a hazai trendeket, a megvalósítást segítő digitális megoldásokat.

Időpont: 2022. október 4-5. (kedd - szerda)
Helyszín: Vital Hotel Nautis, Gárdony


    1. Interreg Tid(y)Up zárókonferencia - Forrástól a torkolatig projekt

A Tid(y)Up projekt a Tisza és a Duna mentén, 6 ország bevonásával, 10 partnerrel és további 11 társult partnerrel valósít meg határon átnyúló együttműködést a folyóvizek állapotának javítása érdekében. A projekt tudományos szakértők segítségével olyan egységes monitorozási protokoll kidolgozását tűzte ki célul, mellyel hatékonyan és pontosan lehet felmérni a folyóvizek makro- és mikroplasztik szennyezettségét. A Tid(y)Up ezen kívül konkrét folyótisztító beavatkozásokat valósít meg a Duna vízgyűjtő területén, kiemelt hangsúlyt fektet a szemléletformálásra, ismeretterjesztésre, a projekt eredményeinek kommunikációjára és továbbítására az Európai Unió szakértő szervei és döntéshozói felé.  
A projekt záróeseményen nemzetközi projekt konzorciummal együtt mutatjuk be a több mint kétéves projekt kutatási eredményeit, konklúzióit, és a megfogalmazott javaslatokat a lehetséges intézkedésekről és a jogalkotási megoldásokról helyi és nemzetközi szinten egyaránt.

Időpont: 2022. november 8-9. (kedd – szerda)
Helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem, Budapest és Kisköre


    1. Kármentesítés – REBROWN konferencia

Szövetségünk kétévente szakmai konferenciát szervez a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására, valamint a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére. 
A konferencián a szennyezett területekkel kapcsolatos helyzetfeltárással, kivitelezéssel foglalkozó szakmai szervezetek, szakértők és vállalkozások, a tudomány jeles képviselői mellett az ilyen területekkel rendelkező vállalatok, állami szereplők, hatósági és jogalkotási szakemberek mutatják be a roncsolt, szennyezett területek mentesítésének, majd rehabilitációjának korszerű módszereit. 

Időpont: 2022. november 29-30. (kedd - szerda)
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest 


    1. ASZEK zárókonferencia

Az Akkreditált Szervezetek Klasztere (ASZEK) ismét megrendezi a hagyományos év végi zárókonferenciáját, mely során az akkreditálással kapcsolatos aktuális szabályozási, irányítási változásokat és terveket ismertetjük. Továbbá ismertetjük az akkreditálás és tanúsítás helyét az új kormányzati struktúrában.

Időpont: 2022. december 8. (csütörtök)
Helyszín: Hotel Benczúr, Budapest