RENDEZVÉNYEK
    1. Interreg Tid(y)Up zárókonferencia - Forrástól a torkolatig projekt

A Tid(y)Up projekt a Tisza és a Duna mentén, 6 ország bevonásával, 10 partnerrel és további 11 társult partnerrel valósít meg határon átnyúló együttműködést a folyóvizek állapotának javítása érdekében. A projekt tudományos szakértők segítségével olyan egységes monitorozási protokoll kidolgozását tűzte ki célul, mellyel hatékonyan és pontosan lehet felmérni a folyóvizek makro- és mikroplasztik szennyezettségét.

A Tid(y)Up ezen kívül konkrét folyótisztító beavatkozásokat valósít meg a Duna vízgyűjtő területén, kiemelt hangsúlyt fektet a szemléletformálásra, ismeretterjesztésre, a projekt eredményeinek kommunikációjára és továbbítására az Európai Unió szakértő szervei és döntéshozói felé.  
A projekt záróeseményen nemzetközi projekt konzorciummal együtt mutatjuk be a több mint kétéves projekt kutatási eredményeit, konklúzióit, és a megfogalmazott javaslatokat a lehetséges intézkedésekről és a jogalkotási megoldásokról helyi és nemzetközi szinten egyaránt.

Időpont: 2022. november 8-9. (kedd – szerda)
Helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem, Budapest és Kisköre


    1. Kármentesítés – REBROWN konferencia

Szövetségünk kétévente szakmai konferenciát szervez a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására, valamint a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére. 
A konferencián a szennyezett területekkel kapcsolatos helyzetfeltárással, kivitelezéssel foglalkozó szakmai szervezetek, szakértők és vállalkozások, a tudomány jeles képviselői mellett az ilyen területekkel rendelkező vállalatok, állami szereplők, hatósági és jogalkotási szakemberek mutatják be a roncsolt, szennyezett területek mentesítésének, majd rehabilitációjának korszerű módszereit. 

Időpont: 2022. november 29-30. (kedd - szerda)
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest 


    1. ASZEK zárókonferencia

Az Akkreditált Szervezetek Klasztere (ASZEK) ismét megrendezi a hagyományos év végi zárókonferenciáját, mely során az akkreditálással kapcsolatos aktuális szabályozási, irányítási változásokat és terveket ismertetjük. Továbbá ismertetjük az akkreditálás és tanúsítás helyét az új kormányzati struktúrában.

Időpont: 2022. december 8. (csütörtök)
Helyszín: Hotel Benczúr, Budapest