Díjak

Pályázati felhívás - Vállalkozás kategóriában (2019)

– a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díja –

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége felismerve azt a tényt, hogy tagjaik és a hasonló tevékenységet végzők munkájukkal jelentős mértékben járulnak, illetve járulhatnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához, e munka elismeréséül megalapította az évente egy alkalommal meghirdetésre kerülő

 „A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT”

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díját.

A Díj célja továbbra is az, hogy a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és szolgáltatási tevékenységet folytatóknak erkölcsi támogatást biztosítson. A „Környezet Védelméért” Díj elismeri a környezetvédelmi szakma tevékenységeinek legkiemelkedőbb eredményeit, amelyeket a társadalom érdekében, a környezet terhelésének csökkentésére, a környezetszennyezések megszüntetésére, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság modell érvényesítésére végeztek el.

A Díj elnyerése „A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT DÍJ tulajdonosa” cím viselésére jogosít.

A Díjjal pénzjutalom nem jár.

„A Környezet Védelméért Díj” vállalkozói díját szövetségen kívüli szervezet is kaphatja.

A Díjra az alábbi témákban lehet pályázni:

  • Innovatív szolgáltatás vagy termék, eljárás, technológia, start-up;
  • Környezeti fenntarthatóság (irányítási rendszer, ENSZ fenntarthatósági célok, szervezeti és működési fejlesztések);
  • Szolgáltatás vagy termék sikeres külföldi üzleti megjelenése, együttműködés harmadik féllel;
  • Környezet- és klímatudatosságot, biodiverzitást, felelős gondolkodást, magatartást elősegítő tevékenység.

A Környezet Védelméért Díj vállalkozói kategóriájának nyertesei az „Európai Üzleti Díj a Környezetért” (EBAE) magyar Országzsűrije elé kerülnek. Az Országzsűri több nemzeti környezetvédelmi díj nyertesei közül választja ki az „Európai Üzleti Díj a Környezetért” négy+két kategóriájában (menedzsment; termék és szolgáltatás; eljárás; együttműködés fejlődő országokkal; + biodiverzitás; rising star) az európai szintre továbbjutókat minden második évben.

A pályázati űrlapon szereplő szempontrendszer alapján elkészített pályázatban be kell mutatni a környezetvédelmi vállalkozás által felmutatott és dokumentálható környezetvédelmi szolgáltatási és gyártási, illetve működési eredményeket, referenciákat, amelyek alapján a zsűri a díj elnyerésére méltónak ítélheti a pályázatot. Eddigi díjazottak névsora.

Pályázat beadási határidő: 2019. január 20.