Díjak

Idén a COVID-19 járványhelyzet miatt rendhagyó módon online rendezte meg az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága (ENV DG) a kétévente átadásra kerülő EBAE Európai Környezetvédelmi Díjátadót.

Az EBAE díj 2020-2021 évi nyerteseinek kihirdetésére a 2020. november 3-án megrendezett Circular Economy Stakeholder Conference keretében került sor.

Szövetségünk, mint nemzeti koordinátor az április végi jelentkezési határidőre az országzsűri döntése értelmében 4 kategóriában 6 céget jelölt a díjra. A HBLF hazai díjnyertesei: Coca-Cola HBC, Hamburger Hungária Kft., MOL Limo Kft.,Water&Soil Kft. Magyar Innovációs Szövetség részéről a Thales Nano Energy, KSZGYSZ díjnyertese a Recobin Kft. Idén magyar cég nem került a döntősök közé, de a zsűri pozitív visszajelzése szerint a pályázók innovatív technológiái és a környezetre illetve társadalomra gyakorolt hatása jelentős.

Az EBAE  nemzetközi zsűri munkáját nagy örömünkre magyarként ezúttal is segítette Bonifertné Szigeti Márta.

A magyarországi zsűri tagjai: Czakó Karolina (HBLF), Herner Katalin (KÖVET Egyesület),  Markó Csaba (KSZGYSZ), Antos László (Magyar Innovációs Szövetség).

EBAE NYERTESEK 2020-ban:

A nyertesek kiválasztásánál a szempont mindenképpen az, hogy a vállalkozások sikeresen ötvözzék az innovációt, a versenyképességet és a kiemelkedő környezeti teljesítményt. A zsűri 10 ezüstérmest és 12 „rising star”-t is elismert. A 2020–2021 közötti versenyre 16 országból 94 európai pályázat érkezett.

A 6 nyertes videójának megtekintése (választási lehetőség a jobb felső sarokban):

A Díjátadó erre a linkre kattintva nézhető vissza. (3:05:00)

Több információ 2020-21 évi nyertesekről itt található:

Thumbnail EBAE Brochure 2020 2021

Több információ az EBAE-ről itt olvasható