Díjak

Immár az 5. alkalommal került sor a díjak átadására. 

Idén Szabó Zsolt Államtitkár úr, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára adta át a díjakat. 

Az idei kiállításon az ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat a KVI-Plusz Kft. kapja meg. 

A szolgáltatásuk: beltéri levegő minőségét befolyásoló berendezési tárgyak vizsgálata. 

Termék kategóriában az Izodeko– folyékony textiltapéta gyártója nyerte el a díjat.  Textílhulladékból állítanak elő hőszigetelő falborítást.


2015

A IV. ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat szolgáltatás kategóriában Molnár István egyéni vállalkozó (www.vizesmaci.hu) nyerte el az „Anyag eltávolítás szívó technológiával” című pályázattal. Az ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat termék kategóriában a Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft. kapta. A cég által kifejlesztett termék egy olyan térképes alkalmazás az építési-bontási hulladék hasznosításhoz, amely valós idejű információkat tartalmaz, ezáltal elősegíti a keletkezett anyagok hasznosítását. 


2013

 

Szolgáltatás kategóriában a Prinzhorn Csoport, a Hamburger Hungaria Kft., a Dunapack Kft. és a Duparec Kft. közös pályázata „Forduló hulladéksors – Újrahasznosított papírból készülő innovatív csomagolási megoldások” címmel nyert, termék kategóriában a H-Trió Kft. kartonfeldolgozó kisberendezése kapta meg a díjat.
 

2011

Szolgáltatás kategóriában az Agriapipe Kft. érdemelte ki a díjat, a csatornák spiráltekercselt csövekkel történő felújításáért; termék kategóriában pedig az Innotransz Mérnöki Iroda Kft. kapott díjat, a komplex hulladékgazdálkodási információs rendszer szoftveréért.


2009

 Az Ökoindustria nagydíjat termék kategóriában az Enqua Kft. Enquasave terméke kapta, amely a vízellátás során a szivattyúzás energetikai optimalizálására törekszik. Környezetvédelmi haszna, hogy alkalmazásából hulladék nem keletkezik és széndioxid-kibocsátás csökkentést eredményez. A magyarországi próbák során 2 vízműtelep több kútjában végzett mérések alapján, 10-70 % közti energiamegtakarítást tudtak elérni.  Az Ökoindustria nagydíjat szolgáltatás kategóriában az Alfagas Kft. nyerte el. A cég egy napkollektoros hűtési rendszert fejlesztett ki, amely közel fél év alatt 175 tonnával csökkentette egy telephely széndioxid-kibocsátását. A termék környezeti haszna a villamosenergia-megtakarítás, és az ezzel járó elkerülhető károsanyag-kibocsátás, társadalmi haszna pedig, hogy kíméli a villamosenergiaellátó-rendszert, így gazdaságosabb, stabilabb az energiaellátás.