Díjak
ebae   ec

"Rewarding Success in Eco-Innovation"

Valamennyi vállalkozás – annak méretétől és a képviselt ágazattól függetlenül – képes megtalálni annak módját, hogyan fokozza környezetvédelmi teljesítményét és hogyan járuljon hozzá a fenntartható gazdasági fejlődéshez. 

A European Business Awards díj környezetvédelmi kategóriája (EBAE) 1987 óta elismeri és jutalmazza azokat a vállalkozásokat, amelyek az irányítás, termékek, a folyamatok, a nemzetközi gazdasági együttműködés terén vagy a vállalkozás és a biodiverzitás kombinálása útján megvalósított zöld innovációk révén a legnagyobb sikerrel valósítják meg ezt a célkitűzést. A díjazottak a díj kiemelt nyilvánosságának köszönhetően láthatóbbá válnak, és új piaci lehetőségek nyílnak meg előttük.

Bármely uniós tagállamban működő vállalkozás pályázhat. Az európai díjakra azonban csak az a vállalkozás jogosult, amely már sikert ért el a verseny országos fordulójában. Ez a kétfordulós eljárás biztosítja, hogy Európa legszélesebb látókörű, leginnovatívabb és legfelelősebb vállalkozásai nyerjék el az EBAE-díjat.

A fogyasztók vásárlói döntéseik révén töltenek be jelentős szerepet a környezeti változás irányításában.

Magyarország már több, mint 15 éve részt vesz Európa Üzleti Díjak a Környezetvédelemért pályázatán,

az alábbi 4 kategóriában:

  • környezeti menedzsment
  • eljárás
  • termék
  • nemzetközi együttműködés a fenntartható fejlődésért

Az európai szintre beérkezett pályázatok közt kihirdetik a Biodiverzitásért díjat is.

A magyarországi pályázat jelentkezésének feltétele:

Az EU szabályzata szerint valamely, a kategóriák egyikében országosan meghirdetett pályázat során már díjat elnyert cég vehet részt a versengésben, amelyet a díjazó szervezetekből alakult Országzsűri (HEA –Hungarian Jury for the EU Environmental Awards) jelöl. A HEA tagjai: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, Hungarian Business Leaders Forum (HBLF), Magyar Innovációs Szövetség, és együttműködünk a Zöld Béka Díjjal, amit a Deloitte gondoz.

Magyar pályázókról a tagszervezetek bevonásával az Országzsűri dönt. A magyar pályázók ünnepség keretében okleveleket kapnak. 2018 tavaszán indul a következő forduló, amikor a továbbjutók az angol nyelvű pályázatokat elkészítik és on-line beküldhetik.

Csatlakozzon a zöld üzleti közösséghez, akár vállalkozásként, akár fogyasztóként!

 katicatanya

1. kép Díjkiosztó: 2016-2017-ben a Katica tanya megnyerte a Management / KKV kategória díjat.

A pályázattal kapcsolatos további információk:

EU:

http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html

Magyarország:

Markó Csaba

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége- KSZGYSZ
E-mail: .
tel: 1/3507274
tel: 70/3836242
weboldal: www.kszgysz.hu

hblf  misz  kovet