Díjak

Két magyar vállalkozás is bekerült az idei EBAE-díj várományosai közé. A kétévente meghirdetett európai pályázaton környezetvédelmi témában indulhatnak országos szinten már elismert cégek. A végső döntést követő díjátadóra november 14-én, Bécsben kerül sor.

A nagyvállalatok közül a KSZGYSZ-tag Biofilter Kft-t választották a döntőbe, mint feltörekvő vállalkozást. Az „Üzleti Élet a Környezetért 2017” díj menedzsment kategóriájának győztese körforgásos üzleti stratégia témában nevezett, fenntartható irányítási rendszer kialakításával a bioenergetikai szektorban.

A HBLF „Üzleti Élet a Környezetért 2017” díj termékdíját elnyerő Water&Soil a Vízőr®-rel nevezett a Környezetvédelmi Termék és Szolgáltatás kategóriában. A saját fejlesztésű, organikus alapú talajkondicionáló készítmény a termőföld nedvességtartalmát szabályozza, ezáltal öntözővizet spórolva és terményhozamot növelve.

Szurkolunk a magyar jelölteknek!

Magyarország immár 16. éve vesz részt az Európai Unió kétévente meghirdetett „Üzleti Díjak a Környezetvédelemért” (European Business Awards for Environment – EBAE) pályázatán. A pályázók négy kategóriában indulhatnak: környezeti menedzsment, környezetvédelmi eljárás, környezetvédelmi termék vagy szolgáltatás, környezetvédelmi együttműködés a fejlődő országokkal. A „menedzsment kategóriában külön díjazzák a mikro- és kisvállalkozásokat (50 főnél kevesebb foglalkoztatott), illetve az e fölötti közepes és nagyvállalkozásokat. Bármely kategóriában külön lehet pályázni az „üzlet és biodiverzitás” alkategóriában kiadandó díjért.

ebae   ec

"Rewarding Success in Eco-Innovation"

Valamennyi vállalkozás – annak méretétől és a képviselt ágazattól függetlenül – képes megtalálni annak módját, hogyan fokozza környezetvédelmi teljesítményét és hogyan járuljon hozzá a fenntartható gazdasági fejlődéshez. 

th gyűrűA Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége felismerve azt a tényt, hogy tagjaik és a hasonló tevékenységet végzők munkájukkal jelentős mértékben járulnak, illetve járulhatnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához, e munka elismeréséül megalapította az évente egy alkalommal meghirdetésre kerülő „ KÖRNYEZET  VÉDELMÉÉRT” díjat, melyet újra meghirdetünk.

A Díjat „magánszemély” és „vállalkozás” kategóriában lehet elnyerni.

Ajánlások letöltése

magánszemély  vállalkozás

A Környezet Védelméért Díj eddigi díjazottai

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Pályázatot ír ki az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj elnyerésére.

Az ÖKOINDUSTRIA NAGYDÍJ kiírás célja: olyan korszerű, innovatív gyártástechnológiával készült termék, vagy a fenntarthatóság elveinek megfelelő szolgáltatás elismerése, amelyek nagymértékű környezetterhelés csökkentését eredményezik, szennyezés megelőző innovációk.

Immár az 5. alkalommal került sor a díjak átadására. 

Idén Szabó Zsolt Államtitkár úr, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára adta át a díjakat.