Tudástár
zg2021doboz
Új kisokos segít eligazodni a műanyagok újrahasznosításának kérdéseiben 

A Danone Magyarország Kft. és a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) összefogásának eredményeként megszületett tájékoztató anyag célja, hogy mindannyiunk számára könnyen érthető tájékoztatást  nyújtson a hazai piacon jelenlévő műanyagfajtákról és azoknak újrahasznosítási lehetőségeiről, segítve ezzel környezettudatos döntéseinket.

Tovább

 Megjelent a Zöldgazdaság2021

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az április 28-30. között megrendezésre kerülő ÖKOINDUSTRIA Virtuális Expo és Konferencia alkalmából egy Zöldgazdaság2021 című tanulmánnyal jelenik meg, amelyben tagvállalatainak gyakorlati tapasztalatai és saját kutatásai, felmérései alapján helyzetképet ad az ágazat jelenlegi tevékenységéről, hazai és nemzetközi eredményeiről, problémáiról és konstruktív módon számba veszi az elkövetkező időszak lehetőségeit és feladatait is.

Tovább

 

Tudástár

TidyUp Hulladékcsökkentési eszköztár

TidyUp Hulladékcsökkentési eszköztár
Dátum:
2021. december 09.
Letöltések:
0 x

Az INTERREG DTP Tidy up! projekt keretében, most egy komplex online tudástár (Waste Reduction Toolkit) lát napvilágot, amely hazánk után 6 országban lesz bárki számára elérhető és letölthető!

Az eszköztárat a PET Kupa folyómenti tapasztalatai, tiszai partnerei hívták életre, hogy az élővizektől, természettől eltávolodott emberek újra életük szerves részének tekintsék a folyókat. A Műanyagmentes vízpart elképzelésből kinőtt a hulladékcsökkentési eszköztár, amely a folyóparti üdülőhelyek és éttermek, helyi önkormányzatok és a nagyközönség hulladékcsökkentésére irányuló erőfeszítéseit segíti elő. Regionális hulladékcsökkentő workshopok, tiszai kerekasztalok, filmvetítések támogatják az eszköztár elterjesztését.

Oktatási bemutató anyagok


Poszterek


Hulladékcsökkentési kézikönyv