HÍREK

Friss hírek

Idén Tisza Expedíció kíséri a IX. Felső-Tiszai PET Kupát...
2021 júl. 27

Kilencedik alkalommal szervez a Felső-Tiszán hulladékgyűjtő pethajós versenyt a Természetfilm.hu Egyesület. Július 31-től augusztus 8-ig főként az Ukrajnával közös határvizeken kerül sor a rendezvényre, saját építésű pillepalack hajóikkal Tiszabecs és Városnamény-Gergelyiugornya között tisztítják a folyót a petkalóz [ ... ]

Hazai hírekTovább
Újabb Stratégiai Partnerek csatlakoztak a Magyar Lean & Gree...
2021 júl. 19

A Magyar Lean & Green Program, melyet a Holland Nagykövetség, a GS1 Magyarország és az MLBKT közösen koordinál, immár második éve elérhető azon hazai vállalkozásoknak, melyek a környezettudatos fejlesztések mellett szeretnék letenni a voksukat.

Hazai hírekTovább
Projekt partner találkozó és tanulmányút a Tisza-tavi PET Ku...
2021 júl. 19

A Tid(y)Up program keretein belül csapatunk makroműanyag workshoppal és folyótisztítási tanulmányúttal összekötött projektpartner találkozón vett részt.

INTERREG - Tid(y)Up - Forrástól a torkolatigTovább
EURÓPAI FENNTARTHATÓSÁGI HÉT 2021
2021 júl. 26

Az Európai Fenntartható Fejlődési Hét (ESDW) egy európai szintűkezdeményezés, amely ösztönzi a fenntartható fejlődést segítőtevékenységek, projektek, események megvalósítását ésbemutatását. A tavalyi ESDW 25 ország 4 065 tevékenységének sikerére építve az idei rendezvénysorozat 2021. szeptember 18. -október 8. tar [ ... ]

Hazai rendezvényekTovább
KSZGYSZ Munkaértekezlet Baján - 2021. szeptember 23-25.
2021 júl. 05

Hagyományos Munkaértekezleteink sora tavaly - sajnos - megszakadt. Az idei Munkaértekezlet szervezését megkezdtük és ezúton tájékoztatjuk tagjainkat, hogy 2021. szeptember 23-25-e között Baján kerül sor a KSZGYSZ idei Munkaértekezetére, ahová várjuk régi és új tagjainkat.  

Szövetségi rendezvényekTovább
Magyar Greentech Startupok a műanyag újragondolásáért – Indu...
2021 jún. 28

A Klímainnovációs Közösség idén újra megszervezi a Startup Plastic Surgery inkubációs programot. A programra olyan magyar startupok jelentkezését várja, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

Hazai hírekTovább
Európai Éghajlati Paktum Akciónapja: június 29.
2021 jún. 24

Az Európai Éghajlati Paktum egy olyan, az egész Európai Uniót lefedő kezdeményezés, amelynek célja, hogy mozgósítsa, cselekvésre ösztönözze a lakosságot a környezet megóvása érdekében.

Hazai rendezvényekTovább
Meghívó Alumínium tartalmú hulladékok cementipari hasznosítá...
2021 jún. 24

Időpont: 2021. június 28. 13:00-15:00
Helyszín: online, Microsoft Teams felület

Hazai rendezvényekTovább
A Környezet Védelméért” Díj 2020 - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS...
2021 jún. 16

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége felismerve azt a tényt, hogy tagjaik és a hasonló tevékenységet végzők munkájukkal jelentős mértékben járulnak, illetve járulhatnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához, e munka elismeréséül 2000-ben megalapította az évente meghirdetésre kerü [ ... ]

díjakTovább
IAQ Quality Sustainability Award
2021 jún. 16

Az IAQ örömmel jelenti be a 2021-es minőségfenntarthatósági díj második változatának elindítását.

díjakTovább
Fenntartható jövőért díj
2021 jún. 16

 A nehéz helyzetekben különösen nagy szükség van elismerésre, így idén is meghirdetik a BCSDH által alapított Fenntartható jövőért díjat.
Elsődleges cél, hogy elismerjék a Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítményt, amelyet kibővítettek a pandémia sor [ ... ]

díjakTovább
Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja
2021 jún. 09

Az idei évben május 25. és július 26. között pályázhatnak nagyvállalatok, kkv-k és startupok az ország minden részéből.

Hazai hírekTovább
Tizenegy csapat startol hétvégén a II. Tisza-tavi PET Kupán...
2021 jún. 09

Idén három folyami pethajós hulladékderbit hirdetett meg a Tiszai PET Kupa ötletgazdája, a Természetfilm.hu Egyesület.  A nevezési időszak alatt a helyek ismét gyorsan beteltek, az első, júniusi verseny pedig már a hétvégén startol a Tisza-tavon.

Hazai hírekTovább
ZÖLDÁLLÁSPORTÁL - Új szolgáltatás a környezetipari munkaerőp...
2021 jún. 09

A fenntarthatósági célok és a körforgásos gazdaság kialakítása megköveteli az ezen ismeretekkel, gyakorlattal rendelkező szakembereket, amelyek iránt –a környezet egyre romló állapota miatt is - fokozatosan nő a kereslet.

Szövetségi hírekTovább