GINOP - munkaerő-piac összehangolása

Válasszon nyelvet

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a GINOP-5.3.5-18-2018-00047.sz. pályázat keretében dolgozik „A munkaerő-piac keresleti és kínálati oldalának összehangolása a hazai környezetipari vállalkozások eredményes működéséért” projekten, melynek célja egy ágazati zöldállásportál kialakítása. E portál szakmai tartalmának kialakításában tagvállalataink vezetői, munkavállalói, érintett felsőoktatási intézmények oktatói és hallgatói körében végzett felmérésünk eredményeit használjuk fel.

A meghívó letöltése pdfben

A portál fejlesztése során Szövetségünk - mint a Környezetvédelmi és Vízügyi Készségtanács tagja - figyelembe veszi az új szakképzési törvény, felnőttképzési törvény és az új - OKJ-t felváltó - szakmajegyzék vonatkozó előírásait, tudnivalóit is. A projekt keretében e témáról több képzést, workshop-ot tartunk tagvállalataink részére, ahol előadóink, a téma szakértői nyújtanak tájékoztatást és válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, különös tekintettel a környezetvédelem és vízügy ágazatba tartozó szakmák tanulási eredmény alapú képzési és kimeneti követelményeire.

Az első online szakmai workshopra 2020. december 16-án (szerdán) 9.00 - 12.00 óra között kerül sor, amelyre tisztelettel meghívjuk Önt, illetve a tagvállalat képviselőit.

PROGRAM:

09.00 - 09.15  Köszöntő - Hankó Gergely ügyvezető (KSZGYSZ)
09.15 - 10.00 A munkaerő-piac keresleti és kínálati oldalának összehangolása a hazai környezetipari vállalkozások eredményes működéséért” projekt bemutatása, eddigi eredmények ismertetése - Kopcsándy Anna projekt koordinátor (KSZGYSZ) 
10.00 - 10.30 Az új szakképzési rendszer lehetőségei és kihívásai a környezetvédelem és vízügy ágazatban - Dr. Farkas Éva, felnőttképzési szakértő, egyetemi oktató
10.30 - 11.00 Zöldállásportál - kapocs a munkaerő-kereslet és -kínálat között – Markó Csaba szakmai igazgató (KSZGYSZ)
11.00 - 11.30 Zöldállásportál - tesztverzió bemutatása - Pál András - Kopcsándy Anna (KSZGYSZ)

Az egyes előadások alatt és követően is mód van kérdések feltételére, amelyeket az előadók megválaszolnak.

 

 

Üdvözlettel

Hankó Gergely ügyvezető