Greenpack Project Bemutató

Áder János köztársasági elnök meglátogatta az V. ÖKOINDUSTRIA kiállítást

panorama oko webreSajtóanyag

November 10-én, pénteken Áder János köztársasági elnök látogatást tett az V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon a Vasúttörténeti Parkban. A kiállítás fővédnökeként a környezetipar legfontosabb innovációit ismerte meg.12
A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége fennállásának 25 éves évfordulóján ötödik alkalommal rendezte meg a háromnapos kiállítást, amelynek kiemelt témái a körforgásos gazdaság, a zöld mobilitás, valamint az illegális hulladék elhelyezés voltak.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőt mondott H.E. Massimo Rustico, Olaszország nagykövete; Pál László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Búsi Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára, és Nagy Erzsébet, a Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft. ügyvezető igazgatója.

Az  ÖKOINDUSTRIA Nagydíjakat Szabó Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára  adta át. Szolgáltatás kategóriában a beltéri levegőminőséget befolyásoló berendezési tárgyakat vizsgáló egység kifejlesztéséért a KVI-PLUSZ Környezetvédelmi Vizsgáló Iroda Kft. kapta  a díjat, amit Pusztai Krisztina laborvezető vett át,  termék kategóriában a díjat az ipari textilhulladékból beltéri tapétát gyártó Cuvik Csaba kapta.

Az Ökocímke tanúsítványokat Búsi Lajos helyettes államtitkár és Barta Géza Róbert, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. tanúsítási igazgatója adta át azon magyarországi gyártóknak és szolgáltatóknak, amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek a környezetbarát termékek fejlesztésére, gyártására, és jó példával járnak elöl a felelős környezettudatos szemléletmód és vállalatirányítás minél szélesebb körű terjesztésében. A környezetbarát szolgáltatás tanúsítványt idén Máté Péter, a Future Fm Zrt. üzletág igazgatója (környezetbarát takarítási szolgáltatás), az EU Ecolabel uniós ökocímkét Pap Attila, a Citromax Kft. kereskedelmi vezetője (öko mosogatószer), valamint Harmatha Zsolt, a Zöldlomb ÖKO Kft. ügyvezetője (kézi mosogatószerek) vette át.

A megnyitó utolsó ünnepi eseményeként együttműködési megállapodást írt alá Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke és Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának dékánja a környezetvédelmi oktatás fejlesztéséről.

 3 4   5

A több, mint 3200 látogatót vonzó rendezvény ideje alatt 12 különböző szakmai esemény zajlott le. A kiállítást több helyszínen párhuzamosan zajló kerekasztal beszélgetések, konferenciák és partnertalálkozók színesítették és tették a hazai szakemberek, a külföldi delegációk számára egyaránt érdekessé. Az ÖKOKÁVÉZÓ adott teret több konferenciának, cégbemutatkozásoknak, pódiumbeszélgetéseknek. Itt került sor a KSZGYSZ fennállásának 25 éves jubileumi ünnepségére is, amelyen többek között Bándi Gyula D.Sc., a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes és V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszönte meg a Szövetség negyed évszázados, a környezet védelme érdekében kifejtett tevékenységét. A Szövetség alapító tagjai és az elmúlt években a Környezet Védelméért Díjjal kitüntetett tagok ez alkalomból emléklapot vehettek át. 


A 76 kiállító között német, szerb és indiai cégek is képviseltették magukat. Szerb, macedón és holland előadók vettek részt az ISWA nemzetközi konferencián, bemutatva a közép-európai hulladékgazdálkodási cégek együttműködési lehetőségeit., Meglátogatta a kiállítást az Európai Üzleti Környezetvédelmi Díj Bizottság is, többek között osztrák, belga, bolgár, máltai, szlovák, észt, finn, török és spanyol vendégek.
A kiállítás programja megtekinthető a 

www.okoindustria.hu honlapon, és innen tölthetők le a konferenciákon elhangzott előadások anyagai is.

Köszönetet mondunk a MÁV Zrt.-nek
 

Főtámogató

 

mav

Máv Zrt. 

 

Támogatók

nfm szines logo

http://www.trenecon.hu/

ce hu rvb hr
deloitte Holofon logo rgb EEN HU szines
MNKH   fm logo thMédiapartnerek

ingreen log tltsz 2000x1433 800x573 transpack 2000x467 800x186 zip magazin logo 800x869 800x869 zoldunio 2000x2517 800x1006


Szakmai partnerek

electro coord th greenius
kovet logo allo 1651 meszsz
recobin  

Connect with us today!


Keleti Károly u. 11/A., 1024 Budapest, 
Phone.: 350-7271, 350-7274, 336-0680
e-mail: kszgysz(kukac)kszgysz.hu