Greenpack Project Bemutató
ECO-SCHOOL - Oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartató életért: Tanulmányi kirándulások
A programot megvalósító szervezetek:
Ecocenter Alapítvány (HU) – vezető kedvezményezett
Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB) – partner
Projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213
 
Az ECO-SCHOOL Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt során a programban résztvevő két szervezet, vagyis az Ecocenter Alapítvány és a szerbiai Than Fivérek Értelmiségi kör 6 témakörben hozott létre tananyagokat, melyek célja, hogy az általános iskolás gyerekek környezettudatossággal kapcsolatos ismereteit bővítsék. Az őszi félév során a két ország egy-egy kiválasztott általános iskolájában pilot képzés keretein belük oktatásra kerülnek az elkészített tananyagok. A program folytatásaként a tavaszi félévben tanulmányi kirándulások szerveznek a szervezetek. A félév során 25-25 szerbiai és magyar diák a két országból összesen 6 db tanulmányi kiránduláson vesz részt, amiből 3 magyarországi, 3 pedig szerbiai helyszínen fog zajlani. Minden kirándulás a program egy-egy témájához kapcsolódik, arra épül fel. A diákok számára a kirándulások során gyakorlati példákon keresztül kerülnek bemutatásra a képzés során megszervezett elméleti ismeretek, az ECO-SCHOOL program témaköreivel kapcsolatban: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energiatakarékosság, víztakarékosság, fenntartható termékek és közösségépítés. A közös kirándulások során délelőttönként bemutatók, és jó gyakorlatok cseréje lesz terítéken, ebéd után pedig a délutánok a gyakorlati megvalósításról learning by doing feladatokról fognak szólni.  Az 50 diákot 2 oktató és egy tolmács fogja kísérni, segíteni.
A projekt során tartott kirándulások lehetőséget nyújtanak majd a kapcsolódó elméleti-gyakorlati tudás és térség-specifikus, valamint hatékony célcsoportspecifikus szemléletformáló feladatok révén a diákok tudásának bővítésére és tudatosságuk növelésére.
 
http://www.eco-school.eu/

(Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az Ecocenter Alapítvány vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.)


interreglogo 

Connect with us today!


Keleti Károly u. 11/A., 1024 Budapest, 
Phone.: 350-7271, 350-7274, 336-0680
e-mail: kszgysz(kukac)kszgysz.hu