„5 ország 1 folyó” konferencia - környezeti nevelés határok nélkül

 „5 ország 1 folyó” konferencia - környezeti nevelés határok nélkül

A második nap programja. A teljes progamhoz kattintson ide.

Időpont: 2023. április 27. (csütörtök)
Helyszín: Hotel Benczúr
 

(Ezen a napon az ERASMUS+ projekt multiplikációs eseményén való részvétel térítésmentes)

Az 5 ország 1 folyó projekt nemzetközi PETagóguscsapata is részt vett a III. Tisza-tavi PET Kupán

Az Erasmus+ program keretében zajló projektben a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége is partner. A projekt Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna és Magyarország környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusai, civil szervezetei számára biztosít lehetőséget az elméleti és gyakorlati oktatás számára hasznos, praktikus gyakorlatok megismerésére, megosztására.

Partnertalálkozó Nagybányán

Március 18-21 között Bedő Károlyné és Pál András kollégánk részvett a 5in1 Erasmus projekt nagybányai partnertalálkozóján ahol áttekintették a pályázat pénzügyi beszámolóját, a szellemi termékeket és a folyómentő útmutatót.

Üzemlátogatáson jártak az „5 ország – 1 folyó” projekt résztvevői Magyarországon

A Természetfilm.hu Egyesület (a PET Kupa ötletgazdája) tavaly szeptemberben indította útjára második, nagyrészt uniós forrásból megvalósuló projektjét, az 5 ORSZÁG 1 FOLYÓ (5IN1) programot, melyben a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szakmai partnerként vesz részt.

A projekt az Erasmus+ program keretében, Tisza-vízgyűjtő területén osztozó öt ország (Ukrajna, Románia, Szlovákia, Magyarország, Szerbia) projektben résztvevő iskoláinak, természetvédő társadalmi szervezeteinek részvételével zajlik. Célja, hogy oktatással, szemléletformálással, helyi közösségek aktivizálásával, pozitív gyakorlatok felvonultatásával segítse a folyószennyezés elleni küzdelmet.

Az őszi szünetben Szövetségünk szervezésében került sor a projektben résztvevő külföldi pedagógusok, civil szervezetek képviselői számára szervezett – háromnapos magyarországi üzemlátogatásra.