GINOP - munkaerő-piac összehangolása

Válasszon nyelvet

Szövetségünk tavaly elindított „A munkaerő-piac keresleti és kínálati oldalának összehangolása a hazai környezetipari vállalkozások eredményes működéséért” projektje új állomásához érkeztünk.

Ma, a projektben együttműködő tagvállalataink- Elgoscar-2000 Kft.Hamburger Hungária Kft., Duna-Dráva Cement Kft., STKH Kft.Holofon Kft., Eurofins KVI-Plusz Kft., Clean Way Kft., Akusztika Kft., ÉAK Kft.Mikrolin Kft.Encotech Kft. – képviselőinek – online – részvételével lezajlott az akkreditált felnőttképzési tanfolyam első foglalkozása.

Hankó Gergely ügyvezető köszöntője után Kopcsándy Anna projektkoordinátor ismertette az projekt céljait, az eddigi eredményeket, az elkészült felmérések főbb megállapításait.  Az első napon a munkavállalói életciklus elméletéről, a munkáltatói márka jelentőségéről volt szó a munkavállalói életciklus során, majd pedig a kiválasztás elméletének és gyakorlatának tapasztalatairól osztották meg egymással tapasztalataikat a résztvevők, melynek kiemelt jelentősége van a vonzó zöld munkahely kialakításához vezető úton. A tanfolyam márciusban folytatódik, újabb izgalmas témakörök feldolgozásával és konzultációkkal.

A képzés során bemutatásra került a Szövetség már működő zöldállásportálja (www.zoldallasportal.hu), amely ingyenes platformot biztosít az ágazat munkaerő-utánpótlásához, a keresleti és kínálati oldal összehangolásához. A portál várja az ágazatban elhelyezkedni kívánók, illetve az álláskínálók regisztrációját, hogy lerövidítse az erre fordított időt – mindkét fél számára.

www.zoldallasportal.hu