PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
„A Környezet Védelméért” Díj 2022

a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díja
a magyar környezetipar szakmai elismerése 2001 óta

A Díjról

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) egy olyan szakmai érdekképviseleti non-profit szervezet, amely 1992-es megalakulása óta szervezi és képviseli a hazai környezet- és természetvédelem, a környezetipar szereplőinek összefogását, továbbképzését és elismert, kiemelkedő partnere az államigazgatás, a gazdasági élet szinte valamennyi szereplőjének.th 800 dij2022

A Szövetségnek immár 260 tagvállalata, pártoló és társult tagja van, akik a környezetvédelem valamennyi szakterületét képviselik.

A KSZGYSZ által 2000-ben megalapított „A Környezet Védelméért” Díj célja, hogy a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és -szolgáltatási tevékenységet folytatók tevékenységét, az e területen működő szakemberek eredményeit és tehetségét elismerje, számukra a Díj odaítélésével szakmai és erkölcsi támogatást biztosítson és lehetőséget adjon az elért eredmények szélesebb körben való megismertetéséhez.

A szakmai zsűri döntésével olyan kiemelkedő tevékenységeket díjaz, amelyeket a társadalom érdekében, a környezet terhelésének csökkentése, a környezetszennyezések megszüntetése, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell érvényesítése érdekében végeznek.

A 2022. évi díjak a KSZGYSZ által szervezett, 2023. május 6-án tartandó 22. Országos Környezetvédelmi Találkozón kerülnek átadásra. 

Újabb elismerések „A Környezet Védelméért” 2020-2021

S a j t ó a n y a g

Az idén 30. születésnapját ünneplő Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szombaton tartotta hagyományos Országos Találkozóját és a Díjátadó Gálát. Ez alkalommal hirdették ki a Szövetség által 1992-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj 2020. évi és 2021. évi nyerteseit.

A 2019-es „a Környezet Védelméért” díjak átadása a XX. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által 2000-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj díjátadó gálájára szombat este került sor a Gödöllői Királyi Kastélyban, a hazai környezetipar hagyományos, immár 20. Országos Környezetvédelmi Találkozóján, amelynek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök úr volt.

A 2018-as „a Környezet Védelméért” díjak átadása a XIX. Környezetvédelmi találkozón

Szombaton este – több mint 300 fő részvételével lezajlott a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozó, amelynek fővédnöki tisztét dr. Áder János köztársasági elnök vállalta el.

A 2017-es „a Környezet Védelméért” díjak átadása a XVIII. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2018-ban 18. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, ezúttal a Fusion Élmény és Rendezvényközpontban Budaörsön. A Bál adott ünnepi helyszínt a Környezet Védelméért díjak átadásához.

A 2016-os „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XVII. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2017-ben 17. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, ezúttal a Hotel Intercontinentalban Budapesten. A Bál adott ünnepi helyszínt a Környezet Védelméért Díjak átadásához.

A 2015-ös „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XVI. Környezetvédelmi találkozón

140 éves probléma megoldása: budapesti vegyiművek zrt. Illatos úti telephelyéről 2300 tonna veszélyes hulladék elszállítása.

A 2014-es „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XV. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2015-ben 15. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi és Vízipari Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, ezúttal a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai szövetséggel közösen, a Budapesti Kongresszusi Központban. Az ünnepélyes találkozót V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntötte.

A 2013-as „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XIV. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2014-ben 14. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, a Budapesti Kongresszusi Központban.

TOVÁBBI DÍJAZOTTAINK

Jelen összefoglalónk az első díjátadótól, azaz a 2000-es „A Környezet Védelméért” Díj átadásától a 2012-es díjátadóig nyújt áttekintést. Az évekre bontott cikkek a címben megadott aktuális évet megelőző év környezetvédelmi szempontból fontos és innovatív eredményeit mutatja be díjazottjainkon keresztül.