Díjak

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége felismerve azt a tényt, hogy tagjaik és a hasonló tevékenységet végzők munkájukkal jelentős mértékben járulnak, illetve járulhatnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához, e munka elismeréséül 2000-ben megalapította az évente meghirdetésre kerülő

„A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT”

a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díját.

Az IAQ örömmel jelenti be a 2021-es minőségfenntarthatósági díj második változatának elindítását.

 A nehéz helyzetekben különösen nagy szükség van elismerésre, így idén is meghirdetik a BCSDH által alapított Fenntartható jövőért díjat.
Elsődleges cél, hogy elismerjék a Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítményt, amelyet kibővítettek a pandémia során tett nagyhatású intézkedésekkel.

Idén a COVID-19 járványhelyzet miatt rendhagyó módon online rendezte meg az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága (ENV DG) a kétévente átadásra kerülő EBAE Európai Környezetvédelmi Díjátadót.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által 2000-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj díjátadó gálájára szombat este került sor a Gödöllői Királyi Kastélyban, a hazai környezetipar hagyományos, immár 20. Országos Környezetvédelmi Találkozóján, amelynek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök úr volt.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díja.

Szombaton este – több mint 300 fő részvételével lezajlott a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozó, amelynek fővédnöki tisztét dr. Áder János köztársasági elnök vállalta el.

Pályázati felhívás - Vállalkozás kategóriában (2019)

– a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díja –

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége felismerve azt a tényt, hogy tagjaik és a hasonló tevékenységet végzők munkájukkal jelentős mértékben járulnak, illetve járulhatnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához, e munka elismeréséül megalapította az évente egy alkalommal meghirdetésre kerülő

 „A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT”

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díját.

Pályázati felhívás - Magánszemély kategória (2019)

– a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díja –

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, felismerve azt a tényt, hogy tagjaik és a hasonló tevékenységet végzők munkájukkal jelentős mértékben járulnak, illetve járulhatnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához, e munka elismeréséül megalapította az évente meghirdetésre kerülő díjat,

  „A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT”

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének díját.

A „Környezet Védelméért” Díj rámutat a környezetvédelmi szakemberek tevékenységének legkiemelkedőbb eredményeire, amelyeket a társadalom érdekében, a környezet terhelésének csökkentésére, a környezetszennyezések megszüntetésére végeztek el.

November 14-én Bécsben került sor a 2018/19. évi Európai Üzleti Környezetvédelmi Díjak (EBAE) díjkiosztó rendezvényére, amelyre Magyarországról 8 cég adhatta be a pályázatát.

Két magyar vállalkozás is bekerült az idei EBAE-díj várományosai közé. A kétévente meghirdetett európai pályázaton környezetvédelmi témában indulhatnak országos szinten már elismert cégek. A végső döntést követő díjátadóra november 14-én, Bécsben kerül sor.

Magyarország immár 16. éve vesz részt az Európai Unió kétévente meghirdetett „Üzleti Díjak a Környezetvédelemért” (European Business Awards for Environment – EBAE) pályázatán. A pályázók négy kategóriában indulhatnak: környezeti menedzsment, környezetvédelmi eljárás, környezetvédelmi termék vagy szolgáltatás, környezetvédelmi együttműködés a fejlődő országokkal. A „menedzsment kategóriában külön díjazzák a mikro- és kisvállalkozásokat (50 főnél kevesebb foglalkoztatott), illetve az e fölötti közepes és nagyvállalkozásokat. Bármely kategóriában külön lehet pályázni az „üzlet és biodiverzitás” alkategóriában kiadandó díjért.

Cégek és magánszemélyek (dőltbetűvel)


2019
Bibók Zsuzsanna
Duna-Dráva Cement Kft.
Tápai Mónika
Sztancs Gréta


2018
Dr. Ligetvári Ferenc
Recobin Kft.
Oklevél:
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet.
Bozókiné Szabó Ildikó
Palotai Zoltán és Bordós Gábor


2017
Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft.
WESSLING Hungary Kft.
Dr. Erdey György
Reiniger Róbert

2016
Agriapipe Kft.
FKF Zrt.
Dr. Juhász Endre

2015
Palota Környezetvédelmi Kft. +  Sarpi Dorog
Dr. Bándi Gyula

2014
KNOT Kft.
Akusztika Mérnöki Iroda Kft.
Magyar Balázs

2013
KVI-PLUSZ Kft.
Kovács Károly
Dr. Rédey Ákos

2012
ALCUFER Kft.
Mészáros György
Veszelei Gizella

2011 
Elmolight Bt.
Bálint Mária
Székely Anna

2010
FE-GROUP Invest Zrt.
Hartay Mihály

2009
ALCUFER Kft.
Galli Miklós

2008
HOLOFON Zrt.
MECSEK-ÖKO Zrt.
Dr. Bezegh András
Makai István
Vörös Ferenc

2007
ORGANICA Zrt.
SOLVEX Kft.
Balatoni Henrik
Bánhidy János

2006
Bárczy Kft.
Alstom Power Hungaria Kft.
Dr. Bakonyi Árpád
Dr. Kemény Attila

2005
Polyduct Rt.
Komlós Ferenc
Viszkey György

2004
Purator Kft és ZENON Systems Kft. közös pályázata
Dr. Bulla Miklós

2003
Geofil Kft.
Körte- Organica Rt..
Szontagh Tamás

2002
Apolló Repülő Klub Környezetvédelmi Csoport
Farbax Kft.

2001
DUPAREC Kft.
Mátrai Erőmű Rt.
Szabó Gábor

2000
BIOKOM Kft.
Qualitest Lab Kft.
Deák György
Dr. Szebényi Imre

ebae   ec

"Rewarding Success in Eco-Innovation"

Valamennyi vállalkozás – annak méretétől és a képviselt ágazattól függetlenül – képes megtalálni annak módját, hogyan fokozza környezetvédelmi teljesítményét és hogyan járuljon hozzá a fenntartható gazdasági fejlődéshez. 

Immár az 5. alkalommal került sor a díjak átadására. 

Idén Szabó Zsolt Államtitkár úr, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára adta át a díjakat. 

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Pályázatot ír ki az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj elnyerésére.

Az ÖKOINDUSTRIA NAGYDÍJ kiírás célja: olyan korszerű, innovatív gyártástechnológiával készült termék, vagy a fenntarthatóság elveinek megfelelő szolgáltatás elismerése, amelyek nagymértékű környezetterhelés csökkentését eredményezik, szennyezés megelőző innovációk.

Management Kategória:

Mikro- és kisvállalkozás: 

Katica Tanya Élményközpont

A Katica Tanya, mint turisztikai szolgáltató missziója, hogy a hozzá érkező látogatók ökológiai lábnyoma kisebb legyen, mint ha azok otthon maradtak vagy máshova mentek volna.

A DENSO Magyarország Kft. nyerte meg a ’European Business Awards for the Environment’   Management Award for Sustainable Development kategóriáját.