INTERREG - Tid(y)Up - Forrástól a torkolatig

We are truly honoured that the Tid(y)Up project was selected as a Flagship by the the respective Steering Groups. of EUSDR National Coordinators and Priority Area Coordinators.

A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T3 Activity T3.3. egyes elemeihez kapcsolódóan - D.T3.3.1 A határokon átnyúló vízminőség-védelemre vonatkozó szakpolitikai ajánlás előkészítési tervének elkészítése (Preparation plan for the Policy recommendation on transboundary water quality protection)

A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T3 Activity T3.4. egyes elemeihez kapcsolódóan - D.T3.4.1 Projektzáró találkozó megvalósítása hibrid formában

Összehangolt akcióterv a Duna és Tisza műanyag szennyezettségének felszámolására 

A fejlett hulladékgazdálkodási technológiák és a tagországok elkötelezettsége ellenére az Európai Unió területén egyre komolyabb problémát jelent a környezetbe kerülő műanyag.

Helyszín: BME (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.) és Kisköre 
Szervezők: KSZGYSZ, Természetfilm.eu és IO-BAS


Lépésről lépésre, nemzetközi szakmai összefogással a folyók védelméért

2022. június 22-én a KÖTIVIZIG kiskörei épületében, az INTERREG DTP Tid(y)Up projekt keretén belül került sor az immár hetedik Országos Tiszai Kerekasztal rendezvényre. A Természetfilm.hu és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közös szervezésében létrejött eseményen sorra vették a tavaly óta elért eredményeket és megvitatták a továbblépés lehetséges irányait, teendőit. Jelentős siker, hogy több kormányhivatal, önkormányzat képviseltette magát a tanácskozáson, így a közvetlen diskurzus eredményeképpen remélhetőleg a megfogalmazott célok felé vezető úton is további együttműködésre számíthatnak a szervezők.


A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T2 Activity T2.4. „Ajánlások a pilot projekt megvalósítására” egyes elemeihez kapcsolódó feladatok ellátására.

A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T2 Activity T2.3. „Úszó kiállítás” egyes elemeihez kapcsolódó feladatok (D.T2.3.1 Úszó kiállítás helyszínét biztosító hajó felépítményének engedélyeztetési folyamata) ellátására

A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T2 Activity T2.3. „Úszó kiállítás” egyes elemeihez kapcsolódó feladatok (FLEX utazó kiállítás szervezés) ellátására

6 ország veszi át a jó magyar gyakorlatot

Képzeljünk el egy műanyagmentes folyóparti büfét, kempinget... Nem használ eldobható műanyag tányért vagy evőeszközt, de használ szelektív hulladékgyűjtőt és tisztán tartja az előtte lévő partszakaszt. Képzeljünk el olyan intézményeket, iskolákat, önkormányzatokat, ahol fontosnak tartják, tanítják és saját példájukon keresztül mutatják be, hogyan élhetünk fenntartható és környezetkímélő módon, az általunk termelt hulladékok minimálisra csökkentésével. S ha elképzeltük, jöhet a megvalósítás!

A II. Bodrogi PET Kupa záró akkordjaként és az Interreg DTP Tid(y)Up projekt keretében 2021. szeptember 13-án, Tokajban tartotta VI. Regionális Tiszai Kerekasztalát a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és a Természetfilm.hu Egyesület.

A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T3 Activity T3.2. „Műanyagmentes vízpart” eszköztár egyes elemeihez (Waste reduction toolkit) kapcsolódó feladatok (D.T3.2.1.) ellátására.

A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T3 Activity T3.2. „Műanyagmentes vízpart” eszköztár egyes elemeihez (Kerekasztal események) kapcsolódó feladatok (D.T3.2.1.) ellátására.

A Tid(y)Up program keretein belül csapatunk makroműanyag workshoppal és folyótisztítási tanulmányúttal összekötött projektpartner találkozón vett részt.

A KSZGYSZ beszerzési eljárást folytat le az Interreg Danube Transnational Programme által támogatott Tid(y)Up projekt WP T3 Activity T3.1. Jogszabályi háttérelemzés egyes elemeihez kapcsolódóan

A program második napján a Duna Transznacionális Program keretében - az EU társfinanszírozásával megvalósuló Tid(y)Up! INTERREG DTP projekt „Mentsük meg folyóinkat” élővizeink védelméről szóló konferencia vonultatta fel a helyszínen és a virtuális térben a téma meghatározó hazai és európai szakembereit/képviselőit, akik előadásaikban a folyók szennyezettségének mérési módszereiről, közös tudásmegosztó platform létrehozásáról és a folyami hulladék újrahasznosítási lehetőségeiről beszéltek. 

Összehangolt akcióterv a Duna és Tisza műanyag szennyezettségének felszámolására

Bemutatkozik a TidyUp / Forrástól a torkolatig projekt

A fejlett hulladékgazdálkodási technológiák és a tagországok elkötelezettsége ellenére az Európai Unió területén egyre komolyabb problémát jelent a környezetbe kerülő műanyag. Ebből a szempontból kiemelt figyelmet érdemel a természetes vizek állapota, az élővizeket fenyegető műanyag szennyezés. Kutatások igazolják, hogy az óceáni műanyag nagy része a folyókon keresztül éri el az óceánokat.