Hazai rendezvények

Válasszon nyelvet


Az ipari szimbiózis gyártó vállalatokat kapcsol össze, úgy, hogy az együttműködés mindegyik fél számára előnyös legyen. Lényege, hogy az egyik vállalatnál keletkező hulladék (pl. fémhulladék), a másik számára nyersanyagként hasznosítható.
Az ipari szimbiózis együttműködésekkel kevesebb szükséges elsődleges nyersanyagra lehet szükség a gyártási folyamatokhoz, és kevesebb lesz a lerakóban elhelyezett gyártási hulladék is, így közvetlenül támogatja a környezet védelmét. A másodlagos nyersanyagok használata a körforgásos gazdaság alapeleme, és a zöld növekedés egyik fő hajtóereje.
 
A rendezvényen a résztvevők olyan partnercégekkel találkozhatnak, akik a gyártási hulladékot vagy mellékterméket nyersanyagként tudják hasznosítani.
 
Időpont: 2018. december 17. 9:30 – 14:00
Helyszín: Impact Hub Budapest, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
 
Várjuk azokat a vállalatokat, akik a hulladékot értékesíteni tervezik; és mindazokat a cégeket, kis- és középvállalkozásokat, akik a termelési folyamataik során valamely ipari hulladékot vagy mellékterméket nyersanyagként tudnak használni.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2018. december 12-ig lehet, a mellékelt űrlap kitöltésével.
A regisztrációk alapján a jelentkezők visszajelzést kapnak a rendezvény előtt, ha a megadott hulladék-igény és kínálat információk alapján új üzleti kapcsolat alakulhat ki egy másik résztvevővel.
A rendezvény az EIT KIC Raw Materials által támogatott STORM projekt keretében valósul meg. www.storm-eitrm.eu
storm  bay