Hazai rendezvények

Válasszon nyelvet

A Duna-vízgyűjtő 14 országa minden év június 29-én a Nemzetközi Duna Nap keretében ünnepeli Európa egyik legnagyobb és a világ legnemzetközibb folyóját. A vízgyűjtő szintű események sorozatához a Duna Régió Stratégia (EUSDR) koordinációját ellátó Külgazdasági és Külügyminisztérium is évről évre hozzájárul. Az idei rendezvény témája vizeink műanyag szennyezése lesz. Ez alkalomból a Duna Régió Stratégia magyar nemzeti koordinációja nevében 2018. június 28-án délután, Budapesten (Helyszín: aHely, 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 31/a.) kerül megrendezésre egy nemzetközi kerekasztal beszélgetésre, melyet a JOINTISZA projekt támogatásával valóul megy. Az előadásokat és a beszélgetést követően pedig az idén megjelent ’Üzenet a palackban’ című film vetítésére kerül sor.

Az angol nyelvű rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban limitált (maximum 80 fő számára tudunk megjelenést biztosítani) és előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2018. június 20. Részletes program és további információk a Duna Régió Stratégia kormányzati weblapján az eseményeknél, valamint a PA4 (vízminőség) és PA5 (környezeti kockázatok) prioritási területek honlapjára feltöltött meghívóban találhatóak. Regisztrálni pedig az alábbi űrlapon keresztül lehetséges.

Rendezvényt közvetlen megelőzően, ugyanazon a helyszínen a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége rendez „Mikro-műanyagok a körforgásban” címmel belföldi konferenciát, melyre a szövetség online regisztráció keresztül külön lehet jelentkezni.

EU LOGO 

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

This project is co-funded by the European Union (ERDF fund) and Hungary.