Hazai rendezvények

Válasszon nyelvet

Trash Art Magyarország 2021 – „Magyarország vadjai”

Idén ismét közel 40 hulladékból és természetes anyagokból készült szobrot tekinthetnek meg az érdeklődők szeptember 1-20. között először Gödöllőn, a szeptember 10-12 között zajló hagyományos Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretében, majd Budapesten és Hatvanban.

A Trash Art szobrok az újrahasznosítás nagykövetei, a belőlük készült kiállítás 2017 óta a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál nagysikerű kísérőrendezvénye.

Az idei szobrok témája „Magyarország vadjai”.

Újdonság, hogy nem csak újrahasznosítható anyagokból, de lebomló természetes anyagokból is készülnek szobrok. Hol tűzifának szánt rönkfából, hol pedig a természet adta fűzfavesszőből, ágakból elevenednek meg Magyarország vadjai.  

A meghívott alkotók névsora - a teljesség igénye nélkül: Aztakeservit Értékőr Egyesület, Gáborecz István, Kovach Gergely, Pásztor Nagy Andrea, Hervé – Lóránth Ervin, Demeter László, B. Horváth Brigitta és az Art Methál.


A kiállítás 2021. szeptember 1-jén nyílik a Gödöllői Királyi Kastély előtti parkban, ahol kiegészíti a szeptember 10-12 között zajló hagyományos Természetfilm Fesztivál programját.

A Trash Art kiállítás itt szeptember 20-ig látható, majd az alkotások útra kelnek. Az ősz folyamán találkozhatunk velük Budapesten, az Akvárium előtt, az „Egy a természettel!” Vadászati és Természeti Világkiállításon, majd a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum kertjében, decemberben pedig „Magyarország vadjai” - visszatérnek Gödöllőre, az Arborétumba.

Idén több művész is választotta témájaként hazánk egyik meghatározó nagyvadját, a szarvast. A különlegesség a változatos anyaghasználat mellett legfőképp abban rejlik, hogy a különböző látásmódú művészek nagyon eltérő eszközökkel, szemlélettel dolgozzák fel ugyanazt a témát. Találkozhatunk küzdő szarvasokkal, melyek életnagyságban szimbolizálják a természet és a hulladék harcát, és láthatjuk azt is, ahogy csodaszarvasként elevenedik meg a magyar vadak legendás őse.

Talán soha nem volt még ennyire fontos bemutatni az ember és a természet viszonyára jellemző élethelyzeteket és módot találni ennek a kapcsolatnak a bemutatásával.

IMG 5593