Hazai rendezvények

Válasszon nyelvet

XXII. alkalommal kerül megrendezésre a Környezetvédelmi és iparbiztonsági konferencia

2022. május 18. és 20. között immár XXII. alkalommal fog megrendezésre kerülni a Környezetvédelmi és iparbiztonsági konferencia, hogy lehetőséget adjon az érintett szakemberek legfrissebb tapasztalatainak a megosztására.  A három nap során elhangzó előadások szűken vett tematikus megkötés nélkül, a két terület aktuális kérdéseit és újdonsült eredményeit veszik sorra egyetemi kutatók, ipari vállalatok vezetői, valamint a környezet- és katasztrófavédelmi igazgatás képviselői révén, inspirálóan sokféle perspektívából. Az esemény emellett alkalmat ad a szakmai kapcsolatok építésére és mélyítésére is, erre egyebek mellett az előadások után szervezett borkóstoló, koncert és egyéb kísérő programok kínálnak majd lehetőséget.

A nagymúltú konferenciát eredetileg a jelenlegi szervező, az IMSYS Kft. az ERM Hungária Kft.-vel közösen hívta életre, hogy számba vegyék a környezetvédelem legfontosabb kérdéseit. Az esemény fókusza később kiegészült az iparbiztonság területével is és a sikeren felbuzdulva rendszeresen megrendezésre került 2020-ig, amikor két év kényszerű leállás következett a járványhelyzet miatt. Az idei évben a konferenciasorozat újult erővel folytatódik. A 2022-es előadások szerteágazó témái között szerepelnek a környezetvédelmi hatóságokat érintő változások, a hazai hulladékgazdálkodás, a hulladékhő hasznosítás, az energiatárolás forradalmát jelentő lítiumion-akkumulátor, az ipari zajmodellezés, a vegyszerek szállítási besorolása, a hazai vízipar afrikai sikerei, a Velencei-tó kiszáradásának az esélye, de lesz szó a katasztrófavédelem aktuális kérdéseiről, valamint a kémiaoktatás újszerű megoldásairól is.

Az előadók a tematikából következően a környezetvédelem és iparbiztonság szinte valamennyi gyakorlati és elméleti területét képviselik. A már visszaigazolt felszólalók:

 • BENCSICS ATTILA, főosztályvezető, Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Osztály
 • DR. HÖFLER LAJOS, egyetemi docens, BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék
 • DR. LENTE GÁBOR, Pécsi Tudományegyetem, Természettudományi Kar Kémiai Intézet Általános és Fizikai Kémiai Tanszék
 • DR. LUKÁCS PÁL, Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Fenntarthatósági Kompetencia Központ igazgatója
 • DR. SZIGETI TAMÁS JÁNOS, üzletfejlesztési igazgató, Wessling Hungary Kft.
 • MÁRKUS MIKLÓS, cégvezető, FONOR Kft.
 • PRIVÓCZKI RÓBERT, Hungária Veszélyesáru Mérnöki Iroda ügyvezető igazgatója
 • PROF. DR. BÁNDI GYULA, DSc; az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese
 • PROF. DR. IMRE ATTILA, tanszékvezető egyetemi tanár, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék
 • RÉTI GÁBOR, EBK igazgató, Egis Gyógyszergyár Zrt. Egészség-, Biztonság- és Környezetvédelmi főosztály
 • CSÉPLŐ ZOLTÁN, tű. ezredes, iparbiztonsági főfelügyelő, Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
 • HORVÁTH BÁLINT, ügyvezető, Pureco Kft.
 • SZINTAI-KATONA ÁGNES, Laborakkreditálási menedzser, IMSYS Kft.

Az eseménynek idén a meseszép környezetbe épült Thermal Hotel Visegrád****superior ad helyszínt.

A további részletekről az alábbi linken lehet olvasni

Regisztráció

Részletes program