Kármentesítés és kárelhárítás munkacsoport

Az ülés témája az Agrárminisztérium támogatásával májusban megtartandó kétnapos kármentesítési konferencia helyszínének, programjának, szervezési feladatainak megbeszélése. A tagok előzetesen megkapták a konferencián előadás tartására szóló felhívástés az előzetes programjavaslatot.

Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője vázolta a szóba jöhető lehetséges konferencia helyszíneket, a tereplátogatásra felmerült helyszíneket, valamint a már jelentkezett előadókat, felkért külföldi résztvevőket. A szervező bizottság szóvá tette, hogy igen kevés idő van hátra a konferenciáig, alig van előadásra jelentkező és a helyszínekről sem született még döntés. Mindezeknek már meg kellene lennie, hogy a konferencia egyáltalán meghirdethető legyen. Dr. Somody Anikó bejelentette, hogy hogy a konferenciát követően lemond a munkacsoport vezetői tisztjéről.

Mivel az ülés éppen ezeknek a kérdéseknek a lezárását célozta, a munkacsoport elfogadta, hogy a tereplátogatás célja a volt Óbudai Gázgyár területe vagy az Üröm-Csókavár mészkőbánya legyen, a konferencia pedig vagy a Grafiszoft Parkban, ha ez nem lehetséges, a Hotel Aréna legyen. Az előadások toborzásában mindenki vállaljon szerepet, az elhangzásra javasolt előadások kiválasztása a következő ülésen történjen meg.