Alapdokumentumok

A KSZGYSZ látja el a hazai környezetvédelmi ipar, a zöldipar szakmai érdekképviseletét. Célunk a környezeti kultúra fejlesztése, a zöldipar szerepének erősítése, a szakmai érdekek érvényesítése, s a nemzetközi kapcsolatok erősítése.

Új feladatunk pedig a globális vészhelyzetek (ld. COVID-19) alkalmával a zöldipart összefogni, tájékoztatni a veszélyekről, lehetőségekről s az együttműködés fontosságáról.

2019 a szervezet működésének újragondolása, a folyamatok hatékonyabbá tétele után, megkezdte a stabil működés és a hosszabb távú projektek kidolgozását. A digitalizálás mellett a tevékenységek és a tagi szolgáltatások portfoliójának bővítésén és sikeresebbé tételén is sokat dolgoztunk. Továbbá, 2019-ben, eddig nem látott méretű támogatásokat sikerült a Szövetségnek elnyernie, ami 2021 évégig sok szakmai feladattal látja el a szervezetet és a tagságot. Az érdekképviseleti munka egyre nagyobb erőket kíván, rengetegen fordulnak a szövetséghez szakmai segítségért és közben folyamatosan lobbizni is kell az érdekérvényesítő szerep és szerepkörök megtartásáért. Munkacsoportjaink aktivitását részben sikerült javítani, s nőtt a találkozók, egyeztetések száma. A szövetségnek 2018 év végén 230 tagja volt, ezt 2019 végére 240-re sikerült növelni.