Hazai hírek

A ruhaipar közismerten egy igen környezetszennyező iparág, ezért fontos, hogy a gyártók a környezetvédelem, a munkahelyi biztonság és a szociális felelősségérzet szempontjai szerint optimalizálják gyártástechnológiáikat, munkakörülményeiket és beszerzési csatornájukat

A textil és ruházati ipar fenntartható pályára állításának lehetőségeiről szóló „TEX2GREEN” a Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ) fejlesztési projektje, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A ruhaipar fenntartható fejlesztését felvállaló GINOP-5.3.5-18-00048 projekt konzorciumi partnere az ágazat szakszervezete (BDSZ). A fejlesztés célja, hogy eszközöket és javaslatokat dolgozzon ki az ágazat fenntartható pályára állításához.

A projekt eredményei, az elkészült elemzések és szakértői tanulmányok, valamint a kb. 700 könnyűipari céget tartalmazó online adatbázis megtalálható a projekt honlapján a https://www.tex2green.hu/.

A bevont szakértők 8 pontban fogalmazták meg a döntéshozók számára azon javaslatokat, amelyek az iparág fenntartható és körforgásos pályára állítását segítik. 

Javaslatcsomag a hazai könnyűipar fenntarthatóságához c. dokumentum innen letölthető

További információ kérhető:

Wolf Kamilla Lili sajtóreferens
.