Hazai hírek

A Trash Art Magyarország 2021-ben is folytatódik, hogy felhívja a figyelmet a hulladéktermelésből fakadó környezetterhelésre és annak mérséklésére, kiemelten az újrahasznosításra és újrahasználatra.

Az alkotásokat a nagyközönség a hagyományos gödöllői természetfilm fesztiválon tekintheti meg, majd vándorkiállítás formájában az ország különböző neves rendezvényein segítenek közel vinni az emberekhez az újrahasznosítás művészetét.

Az idei programra két témakörben várják a pályázatokat a szervezők: Az egyik a Magyarország vadjai”, a másik pedig az idei év újdonsága a „Figyelem! Élő szobor”.

Az élő szobrokkal, a szobrok történetével, az installációk anyagával – amelyeknek újrahasznosítható anyagokból kell készülniük – új színt, újfajta értelmezést és hangulatot kívánnak adni a Trash Art Magyarország programnak, kicsit megállítani az időt a Fesztivál tereiben és felhívni a figyelmet a rohanó világ árnyoldalaira (pl. online tér függőségünkre, a túlfogyasztásra, pazarló életvitelünkre, helytelen/egészségtelen étkezési szokásainkra stb.)

A pályázatokra május 30-ig várják a jelentkezőket, a részletes kiírás itt megtekinthető: https://www.trashart.hu/kiiras2021/