Hazai hírek

A KSZGYSZ tagszervezete, a KÖVET Egyesület konzorciumi tagként vesz részt a 2020. őszén indult a LIFEproETV című nemzetközi projektben. Feladatuk, hogy az ETV (Environmental Technology Verification) hitelesítési rendszer magyarországi megismertetése és elterjesztése. https://kovet.hu/lifeproetv-projekt/

Az ETV – annak ellenére, hogy az új környezeti technológiák iránt egyre nő a kereslet, valamint ISO keretrendszer és EU program áll mögötte – még mindig kevéssé elterjedt, és a benne rejlő lehetőségek kiaknázása sem történt meg. Sajnos kevéssé ismert és elterjedt ez a rendszer Európában – kivéve Lengyelországot, Spanyolországot, Németországot és Olaszországot -, így az érintett szervezetek, gyártók, felhasználók, vásárlók gyakran nem is tudnak a létezésérő, az ide kapcsolódó jó gyakorlatokról.

Habár az ETV segíti a döntéshozókat és a szakpolitikai szerveket a környezeti, klíma, és innovációs célok elérésében, a szerény képviselet miatt a benne rejlő lehetőségek még mindig kihasználatlanok.

A projekt első lépéseként a kutatás-fejlesztés, termék management, marketing kommunikáció, sales területeken működő hazai, innovatív technológiákat kínáló kis- és középvállalkozások döntéshozóit kérik fel egy ETV-vel kapcsolatos kérdőív kitöltésére, melyben rövid leírást is találnak az ETV hitelesítési rendszerről.

A kérdőív kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe, és az alábbi linken érhető el:

https://www.webankieta.pl/ankieta/597816/life-survey.html

Kitöltési határidő: 2021. február 19.

További információ: Györki-Vincze Katinka projekt koordinátor,  . címen. Segítségüket előre is köszönjük!