Hazai hírek

A koronavírus rengeteg hátránya és szomorú következménye mellett meg-megcsillannak reménykeltő gyöngyszemek. Az autó- és irodahasználat csökkenése által megvalósult levegőtisztaság javulás pl ilyen, vagy a környezetvédelmi podcastok egyre szélesebb választéka. Ajánljuk Mindenkinek, hogy kapcsolódjon rájuk Spotify-on, vagy Apple Podcaston, ki hogy éri. Igazi felüdülés útközben, vagy futás, főzés közben hallgatni.

A Körforgásban egy podcast a fenntarthatóságról, amely rendhagyó módon közelíti meg a fenntarthatóság témáját, azáltal, hogy nem csak beszél a témáról, hanem szakmai háttérinformációkat ad, nemzeti és nemzetközi kitekintéssel. Célja az, hogy hiteles adatokkal alátámasztott információt nyújtson, a tanulni vágyóknak hozzáadott értéket teremtsen, a vállalkozó szelleműeket fenntarthatóbb magatartásra ösztönözze és a klímaszorongók számára pozitív jövőképet tárjon fel. A két co-host - Tomaj Zsófi és Rabatin Buru Évi - szakmai múltjának köszönhetően a hallgatók hiteles tartalmat kapnak. 

A kéthetente megjelenő műsor minden alkalommal más és más témát vizsgál meg, figyelembe véve a fenntarthatóság környezeti, társadalmi és gazdasági dimenzióit. 

A január 27-én és február 3-án leadott epizódok a víz kérdéskörével foglalkoznak. A víz nemcsak az életünkben foglal el központi helyet, hanem a fenntartható fejlődés szempontjából is középpontban áll. Tudtad, hogy a könnyen hozzáférhető, felszíni édesvízkészlet az összes víznek mindössze 0,007%-át teszi ki? Továbbá a klímaváltozás jó 80 százaléka vízzel és vízen keresztül jelentkezik? Tehát nagyon fontos beszélni a kevés, a sok és a szennyezett víz dilemmájáról. Az epizódok Szöllősi-Nagy András professzor segítségével arra világítanak rá, hogy a víz egyrészt komoly kihívást, másrészt lehetőséget jelent a jövőnk számára. E rész a klímaszorongókat sem hagyja mankó nélkül.

Spotify: https://open.spotify.com/episode/68vo36ldQTFuuzN72umADn

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/f%C3%B3kuszban-a-v%C3%ADz-i/id1540569894?i=1000506766689