Hazai hírek

A szakképzés átalakítása a környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szakmákat is érinti. A HOSZ idén még változatlan formában indíthatja a Hulladéktelepkezelő OKJ-s képzést.

Államilag elismert szakvizsga bizonyítványt szerezhetnek az év során a 32 851 02 OKJ azonosító számú Hulladéktelepkezelő, alsó-középfokú szakképzettséget nyújtó, tavasszal induló tanfolyam résztvevői. Ez a képzettség megfelel a 439/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet 7.§ m) pontban a hulladékgazdálkodási tevékenység engedélyezési feltételeként meghatározott „legalább középfokú környezetvédelmi szakirányú végzettség” kritériumnak, valamint a 2009. évi LXI. törvény 6.§ (1) bekezdés f) pontja által a fémkereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások számára előírt feltételnek.

A HOSZ képzésének Pest Megyei Kormányhivatalnál vezetett közhiteles nyilvántartás szerinti engedélyszáma: E-000724/2014/A001

E tanfolyam erőssége évek óta, hogy a több mint húsz fős oktatói csapatot a szakmában elismert vezetők, szakértők alkotják, így a résztvevők a napi gyakorlatba azonnal átültethető tudást szerezhetnek. Minden eddigi képzés kiemelkedő szakvizsga eredménnyel és rendkívül magas elégedettségi mutatókkal zárult.  A tanulást oktatási segédletek is támogatják.

A Hulladéktelepkezelő tanfolyam képzési moduljai: hulladékkereskedelem és -gazdálkodás, hulladéktelep-kezelés, hulladékgyűjtés és –szállítás, hulladékválogatás és –feldolgozás. Az elméleti és gyakorlati részből álló szakvizsga részvételi feltétele a négy modulzáró vizsga sikeresen teljesítése.

A 270 órás kötelező óraszám az előzetes tudásméréseken nyújtott teljesítmény alapján rövidíthető, az ütemtervet a résztvevők előre megkapják .

A tanfolyam – megfelelő létszám esetén – 2020. március-áprilisban indul. A részvételi díj részletfizetéssel téríthető meg, és az azonos munkáltatótól  jelentkező 2. és 3. résztvevőnek kedvezményes!

Részletes tájékoztatás és jelentkezési lap a HOSZ honlapján HOSZ OKJ

A jelentkezési határidő: 2020. március 17! 

A HOSZ az előzetes tudásmérésre felkészítő tréning megtartását a Hulladéktelepkezelő tanfolyam indításához igazítja. Előzetes tájékoztató és jelentkezési lap a csatolt mellékletekben érhető el.

További információ: Major Ágnes képzési vezető, e-mail: .,

telefon:+36 1 422 1428, +36 30 900 7323