Hazai hírek

Pályázat kiírásával támogatja az illegális hulladéklerakók felszámolását az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében az ITM mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére a közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítésére a most kiírt pályázat keretében.

„Az illegális hulladéklerakók felszámolása" című pályázat tervezése során a tárca arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni. A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg a települések. Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább 500.000, legfeljebb 3.000.000 forint.

A pályázat benyújtásának időszaka: 2019. 01. 28. – 2019. 02. 28. Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló 240 millió forint forrás kimerüléséig lehet.

Forrás... 

A KSZGYSZ – felismerve a probléma súlyosságát - tavaly létrehozta a hulladékelhagyás felszámolásáért és megelőzésért munkacsoportot, melynek céljairól, tevékenységéről az alábbi linken nyújtunk bővebb információt: https://kszgysz.hu/tevekenysegeink/munkacsoportok/hulladekelhagyas-munkacsoport