Hazai hírek

Válasszon nyelvet

A Saubermacher- Magyarország Kft. hazánk egyik kiemelkedő hulladékkezelési és hasznosítási szakértője. Az elmúlt három évtizedben folyamatosan fejlődő technológiáinak és komplex ipari hulladékgazdálkodási szolgáltatásainak köszönhetően mára a körforgásos gazdaság egyik meghatározó szereplőjévé vált. Folyamatos innovációik lehetővé teszik, hogy egyre több és több másodnyersanyag kerüljön vissza a körforgásba.

Ennek szolgálatában áll Kecskeméten elkészült új hulladékkezelő telephelyük is, ahol veszélyes és nem veszélyes hulladékok begyűjtése, előkezelése és hasznosítása zajlik. A vállalat logisztikai és műanyagipari feldolgozó központjaként, közel 90 munkavállalót foglalkoztat a kecskeméti telephelyen.

A 1.5 milliárd forintos beruházás, 255 914 000 Forint  összegű vissza nem térítendő, a versenyképességi támogatás keretében nyújtott állami támogatásban részesült.

Ezzel a beruházással a vállalatcsoport a régióban keletkező intézményi hulladékok komplex kiszolgálására vált alkalmassá 3 hektáros területen. A Saubermacher cégcsoport éves szinten 220 ezer tonna anyagáram fölött diszponál, amelyből 30 ezer tonna a kecskeméti telephelyhez köthető.

A hivatalos ünnepségen Dr. Palkovics László, technológiai és ipari miniszter, Dr. Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete, valamint KR Hans Roth, a Saubermacher cégcsoport alapítója avatta fel a telephelyet közös faültetéssel.