Hazai hírek

2019. július 13-17 között Szentendrén kerül sor az ITM támogatásával és az ÉMI Nonprofit Kft. szervezésében a Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi egyetemi innovációs házépítő versenyre. A verseny szakmai partnere a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége.

A Solar Decathlon központi célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése az egyetemista csapatok által felépített pályaműveken keresztül.

A világ első számú egyetemi építészeti versenye, a Solar Decathlon 2002-ben indult, azóta 15 alkalommal rendezték meg világszerte. A rendezvény fő célkitűzése, hogy felhívja a társadalom és az ipari szektor figyelmét a zöldtechnológiák alkalmazásának fontosságára, időszerűségére és hozadékaira, elősegítve ez által azok gyorsabb elterjedését az egyetemi csapatok által megtervezett és megépített környezetbarát mintaotthonokon keresztül.

Solar Decathlon Europe 2019 versenyen és az azt követő kiállításon százezernél több szakmai és lakossági látogatóra számítanak.

A „Szoláris falu” ezt követően is fogad látogatókat két hónapos meghosszabbított kiállítás keretében egészen szeptember végéig.  A 11 hetes látogatási időszak szélesebb közönség számára teszi lehetővé a Nemzeti Mintaházpark megtekintését, valamint a csapatok által alkalmazott innovatív, energiahatékony és jobb élhetőséget támogató műszaki megoldások felfedezését.

A kisfilm az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/yO_jDkehXRw

Honlap: http://sde2019.hu/rolunk/mi_a_solar_decathlon.html