Hazai hírek

Kiváló magyar termelők és termékek a biogazdálkodás szolgálatában

Készülődünk az adventi időszakban, előkerülnek kedvenc ünnepi ételeink receptjei. Nagymamánk főztjéből tudjuk, és amióta hódít a magyar gasztronómia, hogy csak igazán jó alapanyagokkal főzhetünk tápláló és ízletes ünnepi menüt. Mi kerüljön a terített karácsonyi asztalra, ha egészséges élelmiszerekre és különlegesen finom ízekre vágyunk? Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) csaknem egy évtizede foglalkozik a hazai fenntartható mezőgazdaság kutatásával, vizsgálati hálózatába az ország minden részéről és határon túlról is csatlakoznak a legkiválóbb magyar biogazdák. Tapasztalatuk, elkötelezettségük és hitvallásuk méltán mondatja velük, hogy ünnepekre, de hétköznapokra is érdemes a garantált bio minősítésű, magasabb kvalitású hazai alapanyagokat és élelmiszereket vásárolni. A kutatás-fejlesztés során megismert partnereik a termőföld, a természet és a földművelés szeretetével gazdálkodnak. Hétrészes kisfilm sorozatuk megmutatja, kik ők és miért választották hivatásuknak, hogy a legjobb hazai alapanyagokat termeljék meg ökológiai gazdaságukban.

Ki van a BIO mögött? // Termelők és termékek a hazai biogazdálkodás szolgálatában

Az ÖMKi Új Mezőgazdasági Magazinnal együttműködésben elkészített videósorozata

Csoroszlya Farm, Szár, Fejér megye
Somló-hegy, Somló, Veszprém megye
Magosvölgyi ökogazdaság, Terény, Nógrád megye
Gál Tanya, Bugac, Bács-Kiskun megye
Organic Food Kft., Tornyiszentmiklós, Zala megye
Tokaj Hétszőlő-szőlőbirtok, Tokaj, Borsod-Abaúj- Zemplén megye
Bio Berta, Fajsz, Bács-Kiskun megye

Részletek: ÖMKi

Kisfilm sorozat: ÖMKi

Fotó: ÖMKi és további forrásmegjelölések