Net Zero Munkacsoport

Válasszon nyelvet

A fűtési rendszer kialakításakor, felújításakor érdemes többféle alternatívában gondolkodni, sőt, több lábon állni. Fontos, hogy a fűtésre, sőt, a komplett gépészetre már a tervezés során prioritásként tekintsünk és elegendő forrást biztosítsunk, hiszen idővel ez nehezen vagy nehezebben módosítható, mint a falak színe vagy a burkolatok.

A helytelenül választott és kivitelezett gépészet egyik kellemetlen következménye lehet az elégtelen lakóklíma. A fafűtés hagyománya az idők kezdetétől velünk van, ám a modern rendszereknek és technológiának köszönhetően manapság az egyik legkorszerűbbnek is mondható.

Így működik a faelgázosítás

A lényeg, hogy a fából kinyert éghető füstgázok még egyszer hasznosulnak. Mivel a füstgáz alap esetben nem képes felfelé távozni, a kémény huzata lefelé szívja a parázson, tűzön keresztül, ahol újra meggyullad, gyakran hatékonyabban, magasabb hőfokkal ég. A fagázok ily módon történő elégetése miatt a faelgázosítós kandallók, kazánok magasabb hatásfokkal működnek, hatásfokuk megközelíti vagy akár meg is haladja a 90%-ot, ezért a hagyományos fa tüzeléshez képest közel 50%-os fa megtakarítás érhető el.

A teljes cikk elolvasható itt

Tagcégünk honlapja

Szerda, 21 február 2024 09:25

A soron következő ülésre 2024. március 13-án, 14:00-kor kerül sor a KSZGYSZ irodában.

Kedd, 10 október 2023 10:00

Az NFRD és a CSRD összevetésénél a legfontosabb változás, hogy a CSRD-t már szabványok (ESRS) szabályozzák, amelyekről az aznapi első összefoglaló is szólt, Wágner Hanna, PWC/EFRAG, ESG konzultáns...

Szerda, 30 augusztus 2023 11:23

Dátum: 2023. szeptember 11. 11:00 Helyszín: KSZGYSZ Iroda

Csütörtök, 01 június 2023 08:00

A következő MCS ülés időpontja , 2023. június 6., reggel 9 óra. Helyszín: KSZGYSZ iroda

Csütörtök, 11 május 2023 11:06

Megtartotta 2. ülését a KSZGYSZ Net Zero Munkacsoportja Az ülést, a hétvégén kiosztott „ Környezet Védelméért Díj ” egy díjazottjánál, a Saint Gobain Kft. pilisvörösvári Akadémiáján tartotta a...