Net Zero Munkacsoport

Válasszon nyelvet

A fűtési rendszer kialakításakor, felújításakor érdemes többféle alternatívában gondolkodni, sőt, több lábon állni. Fontos, hogy a fűtésre, sőt, a komplett gépészetre már a tervezés során prioritásként tekintsünk és elegendő forrást biztosítsunk, hiszen idővel ez nehezen vagy nehezebben módosítható, mint a falak színe vagy a burkolatok.

A helytelenül választott és kivitelezett gépészet egyik kellemetlen következménye lehet az elégtelen lakóklíma. A fafűtés hagyománya az idők kezdetétől velünk van, ám a modern rendszereknek és technológiának köszönhetően manapság az egyik legkorszerűbbnek is mondható.

Így működik a faelgázosítás

A lényeg, hogy a fából kinyert éghető füstgázok még egyszer hasznosulnak. Mivel a füstgáz alap esetben nem képes felfelé távozni, a kémény huzata lefelé szívja a parázson, tűzön keresztül, ahol újra meggyullad, gyakran hatékonyabban, magasabb hőfokkal ég. A fagázok ily módon történő elégetése miatt a faelgázosítós kandallók, kazánok magasabb hatásfokkal működnek, hatásfokuk megközelíti vagy akár meg is haladja a 90%-ot, ezért a hagyományos fa tüzeléshez képest közel 50%-os fa megtakarítás érhető el.

A teljes cikk elolvasható itt

Tagcégünk honlapja

Kedd, 21 május 2024 15:43

Ez alkalommal Latorcai Zsombor Lóránd, az SZTFH ESG Igazgatóságának főosztályvezetője volt a meghívott előadónk, aki az ESG törvényhez kapcsolódó SZTFH feladatokról, illetve a kidolgozás alatt álló...

Kedd, 14 május 2024 10:18

2024. május 6-án ismét összeült az EU-s klímacélokkal és az ESG bevezetésével foglalkozó munkacsoportunk, személyes és online jelenléttel.

Kedd, 19 március 2024 10:18

Napirendjének fókuszában az ESG-törvény az ezzel a kapcsolatos szabályozás és az alakuló intézményrendszer áttekintése állt.

Szerda, 21 február 2024 09:25

A soron következő ülésre 2024. március 13-án, 14:00-kor kerül sor a KSZGYSZ irodában.

Kedd, 10 október 2023 10:00

Az NFRD és a CSRD összevetésénél a legfontosabb változás, hogy a CSRD-t már szabványok (ESRS) szabályozzák, amelyekről az aznapi első összefoglaló is szólt, Wágner Hanna, PWC/EFRAG, ESG konzultáns...