Net Zero Munkacsoport

Kedves Tagszervezetünk!  

Kecskeméti munkaértekezletünkön téma volt a Net Zero, többek között energetikai és ESG szemszögből. Előzetes kérdésünkre néhányan jelezték, hogy érdekelné szervezetüket egy ilyen témájú munkacsoportban való részvétel. A tervünk az, hogy Net Zero Munkacsoport néven új életre keltenénk eddigi Energetikai, megújuló energia és éghajlatváltozás Munkacsoportunkat. Az általunk elképzelt munkacsoport célját pedig így lehetne összefoglalni:

„A klímaváltozás és a gyakoribbá, intenzívebbé váló időjárási szélsőségek hatásai és az ezekre való felkészülés, az alkalmazkodás napjaink egyik legfontosabb kihívása. Világszerte, Európában és Magyarországon is számos nemzetközi megállapodás, tervdokumentum, stratégia foglalkozik a kérdéskörrel, azonban a kiváltó okok és hatásaik mérséklése tényleges válaszlépések megtételét, konkrét beavatkozásokat igényel. Ennek legelterjedtebb eszköze a Net Zero, amely beépülve a vállalatok stratégiájába tudatos, lépésről lépésre történő dekarbonizációt jelent, közelítve a zéró szén-dioxid kibocsátáshoz a következő évtizedek során. Az egymásra épülő ellátási, beszállítói értékláncok révén gyakorlatilag mindenkit érintő témakörhöz és annak kulcs aspektusaihoz, amilyenek 

  • az energetika,
  • logisztika, 
  • alapanyag beszerzés, 
  • gyártás, 
  • csomagolás és hulladék kezelés, 
  • termék felhasználás 

kíván a munkacsoport szakmai fórumot biztosítani, jó gyakorlatokat megosztani, finanszírozási és támogatási lehetőségeket felkutatni, erről tájékoztatni, illetve a Net Zero stratégiákat katalizáló közös javaslatokat, ajánlásokat megfogalmazni.” 

Kérjük, jelezzen vissza a munkacsoport beindításával kapcsolatban!

ÉRDEKEL