Net Zero Munkacsoport

Tisztelt Tagjaink!

Kiválasztottuk azokat a témaköröket, amiket a tagok a közeljövőben a legszívesebben látnának a munkacsoport napirendjén:

  1. Offsetting vs. valós csökkentést jelentő megoldások” témakör;
  2. Kormányzati szabályozási és a jogi környezet kialakítására vonatkozó javaslatok kidolgozása
  3. Best Practice-ek gyűjtése
  4. Beszállítók, értéklánc, Scope 3 kezelése (határok meghúzása)”.

A következő MCS ülést 2023. május 8-án, hétfőn tartjuk.  A Saint-Gobain Hungary Kft. (Pilisvörösvár) fog minket ezúttal fogadni és egyúttal bemutatkozni. Ülésünkön az előzetes egyeztetés szerint előadóként köszönthetjük Ürge-Vorsatz Diana klímakutatót is, mint az IPCC munkacsoport tagját, a III. munkacsoport alelnökét is, aki elfogadta felkérésünket.

Kérjük a tisztelt érdeklődőket, hogy amennyiben érdekli Önöket a program regisztráljanak a NetZero Munkacsoportunkba az alábbi linken. Regisztrált munkacsoport tagok vehetnek részt az ülésen és a látogatáson.

A tervezett program:

Ürge-Vorsatz Diána fog rövid előadást tartani a véglegesítés alatt lévő új IPCC jelentés eredményeiről. Az előadás után kérdésekre is lesz idő, de reméljük, hogy a klímakutató asszony tud maradni a további programon is.
Karafa László fenntarthatósági menedzser a Saint Gobain részéről fog kb. 20 percben beszélni cégük „Net Zero” roadmapjáról, mind a globális mind a magyarországi ezzel kapcsolatos célokról, tevékenységekről. Kérdésekre a bejárás alatt lesz lehetőség.
Schillinger Attila munkacsoport vezető közreműködésével ezután összeállítjuk, hogy az előbbiekben említett témakörök feldolgozásához legcélravezetőbb munkamódszereket. 
Üzemlátogatás 1-2 órában

kb. 13:00
 a hivatalos program vége.