Net Zero Munkacsoport

Válasszon nyelvet

Tisztelt Tagjaink!

Kiválasztottuk azokat a témaköröket, amiket a tagok a közeljövőben a legszívesebben látnának a munkacsoport napirendjén:

  1. Offsetting vs. valós csökkentést jelentő megoldások” témakör;
  2. Kormányzati szabályozási és a jogi környezet kialakítására vonatkozó javaslatok kidolgozása
  3. Best Practice-ek gyűjtése
  4. Beszállítók, értéklánc, Scope 3 kezelése (határok meghúzása)”.

A következő MCS ülést 2023. május 8-án, hétfőn tartjuk.  A Saint-Gobain Hungary Kft. (Pilisvörösvár) fog minket ezúttal fogadni és egyúttal bemutatkozni. Ülésünkön az előzetes egyeztetés szerint előadóként köszönthetjük Ürge-Vorsatz Diana klímakutatót is, mint az IPCC munkacsoport tagját, a III. munkacsoport alelnökét is, aki elfogadta felkérésünket.

Kérjük a tisztelt érdeklődőket, hogy amennyiben érdekli Önöket a program regisztráljanak a NetZero Munkacsoportunkba az alábbi linken. Regisztrált munkacsoport tagok vehetnek részt az ülésen és a látogatáson.

A tervezett program:

Ürge-Vorsatz Diána fog rövid előadást tartani a véglegesítés alatt lévő új IPCC jelentés eredményeiről. Az előadás után kérdésekre is lesz idő, de reméljük, hogy a klímakutató asszony tud maradni a további programon is.
Karafa László fenntarthatósági menedzser a Saint Gobain részéről fog kb. 20 percben beszélni cégük „Net Zero” roadmapjáról, mind a globális mind a magyarországi ezzel kapcsolatos célokról, tevékenységekről. Kérdésekre a bejárás alatt lesz lehetőség.
Schillinger Attila munkacsoport vezető közreműködésével ezután összeállítjuk, hogy az előbbiekben említett témakörök feldolgozásához legcélravezetőbb munkamódszereket. 
Üzemlátogatás 1-2 órában

kb. 13:00
 a hivatalos program vége.

Kedd, 10 október 2023 10:00

Az NFRD és a CSRD összevetésénél a legfontosabb változás, hogy a CSRD-t már szabványok (ESRS) szabályozzák, amelyekről az aznapi első összefoglaló is szólt, Wágner Hanna, PWC/EFRAG, ESG konzultáns...

Szerda, 30 augusztus 2023 11:23

Dátum: 2023. szeptember 11. 11:00 Helyszín: KSZGYSZ Iroda

Csütörtök, 01 június 2023 08:00

A következő MCS ülés időpontja , 2023. június 6., reggel 9 óra. Helyszín: KSZGYSZ iroda

Csütörtök, 11 május 2023 11:06

Megtartotta 2. ülését a KSZGYSZ Net Zero Munkacsoportja Az ülést, a hétvégén kiosztott „ Környezet Védelméért Díj ” egy díjazottjánál, a Saint Gobain Kft. pilisvörösvári Akadémiáján tartotta a...

Kedd, 09 május 2023 13:53

A fűtési rendszer kialakításakor, felújításakor érdemes többféle alternatívában gondolkodni, sőt, több lábon állni. Fontos, hogy a fűtésre, sőt, a komplett gépészetre már a tervezés során...