Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

Válasszon nyelvet

IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn és Országos Természet- és Környezetvédelmi filmnapok szerte az országban május 25-27. között

2018. május 25-27. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, mely mára az ország legnagyobb természet- és környezetvédelmi rendezvénye lett – hangzott el az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Székelyhidi Tamás, a Fesztivál főszervezője ismertette az eddig elért eredményeket, majd elmondta, hogy a 2018. évi nevezések között ismét szerepel Sir David Attenborough, aki az idei filmszemlére három alkotását is nevezte, aés kinek a jelenléte egyértelmű elismerést jelent a Fesztiválnak. Mára a Fesztivál elérte, hogy a legnagyobb nemzetközi filmstúdiók is nevezik filmjeiket. A színvonalas, nemzetközileg is elismert alkotók filmjei mellett a szervező külön kiemelte a Kárpát-medencei filmszemle gazdagságát, és a magyar ajkú alkotók kiemelkedő részvételét a Filmszemléken és az országos filmnapokon.

"A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A szakma és a média támogatásával sikerült elérnünk, hogy a Fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

2017-ben 58 országból közel 300 film és több ezer látogató érkezett Gödöllőre! A Fesztivál 2017 májusában díjazott filmjei (Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemléken) mára összesen 93 nemzetközi fesztivál díjat nyertek el, ebből 68 díjat nemzetközi alkotások, 25 díjat magyar alkotók filmjei hoztak el hazai és nemzetközi fesztiválokról.

A Fesztivál ideje alatt 100 filmet vetítettünk ingyenesen, és megközelítőleg 40.000 fő programrészvételt regisztráltunk. Fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi nagyvárosban természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása került levetítésre az Országos Természet - és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül. Köszönjük mindenkinek, aki eljött, részt vett a programokon, vagy akár a távolból figyelemmel kísérte a rendezvényt.
2018-ban a Fesztivál égisze alatt, immár hagyományosan, két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre.
A versenyfilmek ingyenes vetítése mellett a már hagyományosnak mondható természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, a második alkalommal meghirdetésre kerülő Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, "Jam for Nature" zenei tehetségkutató verseny és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat 2018 májusában Gödöllőn.

Hisszük, hogy a film az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztiválunk e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, érezni kell!

Természet- és környezetvédelmi fesztiválunk fővédnöke Áder János, hazánk köztársasági elnöke. Köszönjük a támogatását!

Találkozzunk 2018-ban is! A IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál időpontja: 2018. május 25-27, melyre mindenkit szeretettel várunk!"

 

 

További részletek a weboldalukon