Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

Együttműködési megállapodást írt alá a mai napon Dr. Ágoston Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) elnöke és Szarkándi János, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) elnöke. 

cembeton1

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, tagjai aktív részesei mindazon folyamatoknak, amelyek a környezetvédelem területén elősegítik Magyarország versenyképességének megőrzését, a fenntartható fejlődés elveinek érvényesülését. A KSZGYSZ látja el a hazai környezetvédelmi ipar, a zöldipar szakmai érdekképviseletét, melynek célja a környezeti kultúra fejlesztése, a zöldgazdaság, a körforgásos gazdaság kialakításához vezető lépések harmonizálása.

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség legfőbb törekvése az általa képviselt magyarországi iparágak helyzetének javítása, és a betonból készült építmények iránti bizalom növelése. Ennek érdekében elsősorban a szabványosítás, a környezetvédelem és a szakmai oktatás területén működik együtt szakmai alapon az érintettekkel, kommunikálva az iparág politikáját, stratégiáját, véleményét tükröző intézkedéseket; és közvetítve a cement-, beton- és mészipar szereplőinek érdekeit, belföldön és külföldön egyaránt.

A két szakmai szövetség megállapodott abban, hogy tevékenységeiket, a fenntarthatósággal kapcsolatos elképzeléseiket, érdekképviseleti tevékenységüket a hatékonyság érdekében összehangolják. A kölcsönös tájékoztatáson, a speciális témákban való együttműködésen -túlmenően kiemelten kezelik a szemléletformálást, az oktatást, a szakképzés területét, az építési-bontási hulladékok – ezen belül a beton – hasznosítását és a pályázati lehetőségekre történő figyelemfelhívást, a lehetőségek közös kihasználását.

Budapest, 2022. október 13.