Szövetségi hírek

A ma véget ért környezetvédelmi szakkiállítás és konferencia sorozat fókuszában a körforgásos gazdaság, a vízgazdálkodás és az elektromobilitás kérdésköre szerepelt, valamint bemutatkoztak azok a hazai zöldipari innovációk is, amelyek a nemzetközi piacon is megállják helyüket.

 A háromnapos programon - virtuálisan és online - több mint 4000 látogató és 70 kiállító vett részt és a mai, zárónapon került sor a Virtuális Startup Piac és az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj átadására.

Az esemény számokban:

  • 3 nap 
  • 100+ programelem 
  • 150 előadó 
  • 4300+ regisztrált résztvevő 
  • 14000+ standlátogatás 
  • 70 kiállítói stand, 19 holland cég és startup 
  • 320+ kapcsolatfelvétel 
  • 133 résztvevő 100+ tárgyalás az EEN B2B platformon

Az ünnepélyes megnyitón került sor a KSZGYSZ-HEPA-GGGI stratégiai együttműködési megállapodás aláírására.

Az ÖKOINDUSTRIA kiemelten fontosnak tartja az új kezdeményezések, technológiák támogatását, ezért 10 ökoinnováció és zöld startup számára térítésmentesen virtuális standot biztosított. A Startup Piac résztvevők standjait egy négytagú zsűri értékelte. A zsűri tagja volt Virág Annamária (PANNON Pro Innovations), Horváth Márk (Kék Bolygó Alapítvány), Katona Attila (CEU) és Tomaj Zsófia (fenntartható fejlődési szakértő).

A résztvevők között három különdíj került kiosztásra. A Compocity kapta a termék/szolgáltatás teljes körű karbonlábnyomának kiszámítását a ZeroKarbon jóvoltából. A Water MiniLab  lett a Silent Rock befektetésre felkészítő tanácsadás és coaching nyertese. A W-heat, a Természetfilm.hu Egyesület jóvoltából egy 2-3 perces image vagy promó videó készítését kapta.

Az ÖKOINDUSTRIA2021 Nagydíjat két kategóriában adták át.

A leginnovatívabb fejlesztés kategóriájának díját az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. a (Platio Solar) kapta, amely egy budapesti zöld startup: a PLATIO napelemes térburkolat kifejlesztője és gyártója. A PLATIO egy olyan innovatív, napelemes építőipari termék, amely nemcsak tiszta energiaforrást termel, de környezetkímélő is, mivel tartószerkezete újrahasznosított műanyagból készül, ezáltal duplán környezetbarát építőanyag. A termék működési elve megegyezik a hagyományos napelemekkel, a PLATIO-val esztétikus és helytakarékos alternatívát kínálnak a tetőre szerelhető napelemekkel szemben.

1. kép Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. a (Platio Solar)

Az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj leglátogatottabb kiállítója kategória díját az ENVIROTIS Holding Zrt. nyerte, amely az ipari hulladékok kezelésére és ipari területek komplex kármentesítésére, roncsolt területek remediációjára nyújt teljes körű megoldást az ország egész területén. Zöld, innovatív megoldásokat biztosítanak partnereiknek, tevékenységüket a környezet védelme, a fenntartható gazdaság elősegítése iránti elkötelezettség jellemzi.

2. kép ENVIROTIS Holding Zrt.

A tiszai uszadékfából készített ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat az ENVIROTIS Holding Czeglédi Andor vezérigazgató helyettese, valamint az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. marketingvezetője, Ruscsák Helga vehette át Hankó Gergelytől a KSZGYSZ ügyvezető igazgatótól.

Ökoindustria Nagydíj

Arany fokozatú támogatók: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, Envirotis Holding Zrt.

Ezüst fokozatú támogatók: Alteo Nyrt., Bálint Analitika Kft.

Bronz fokozatú támogatók: Austin Al Europe, Encotech Kft., Lugos Renewables, Optimum Solar Kft., Returpack Kft., Wessling Hungary Kft.

Stratégiai partner: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.