Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

fotó: Sarkadi Péter

Budapest, 2024. február 1. - A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) Zöldgazdaság 2023/24. tanulmányának könyvbemutatójára került sor a szerzők és a szakmai sajtó képviselőinek jelenlétében a Szövetség irodájában.

A KSZGYSZ a sokasodó klíma-, természet-, és környezetvédelmi feladatok közepette életre hívta a két évvel ezelőtti, nagysikerű kiadvány folytatását, ami ismeretterjesztő, komplex szakmai tudásanyagként segíti döntéshozók, szakemberek, érdeklődők, főiskolai és egyetemi hallgatók felkészülését és mindennapi munkáját.

A kedd délutáni könyvbemutatón a felelős kiadó, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége elnöke, Dr. Ágoston Csaba emlékeztetett az első tanulmány sikerére, az azóta eltelt időszakban bekövetkezett változásokra, amelyek generálták, motiválták a Szövetséget arra, hogy ismét számba vegyék a konkrét, gyakorlati tennivalókat. Csak a szándék nem lett volna elegendő, hiszen a témakörökhöz olyan szakértőkre volt szükség, akik a szakterületüket érintő problémákat és a megoldásokat is készek voltak megosztani e kiadványban. Mindannyiuk számára a legnagyobb kihívás az volt, hogy mely fókusztémák kerüljenek most a kötetbe.

fotó: KSZGYSZ

Az elnök köszönetet mondott a kiadvány támogatóinak, a Hungarikum Alkusz Zrt.-nek, A Bárczy Kft.-nek, a Green Tax Service Kft.nek, az Auchan Magyarország Kft.-nek és a Folprint Kft.-nek, aki gondoskodott a mű formába öntéséről.

Külön megköszönte a szerzők, szakértők és valamennyi közreműködő munkáját, együttműködését, amelynek eredményeként a tanulmány elkészülhetett és az érdeklődők ingyenesen, online módon már hozzáférhettek, a szerzők és a támogatók, a Szövetség tagjai, partnerei pedig mától már kézbe is vehetik az elkészült kötetet.

Mint elmondta, az online kiadványt már közel 500-an töltötték le és ez a szám napról napra növekszik. A print kiadványból további példányok megvásárolhatók a honlapon jelzett módon.

A közel 70 szerző által elkészített tanulmány tulajdonképpen 270 oldalnyi tudástár a hazai gazdasági, társadalmi és kulturális élet számára az előttünk álló időszak cselekvési irányaihoz, tennivalóihoz – amelyet a szerzők és a kiadó e szándékkal fogalmazott meg.

Reményeik szerint is olyan anyag kerül a szakmai közvélemény elé, amely mindenki számára további gondolatokat, tennivalókat gerjeszt lokálisan és globálisan.

Az online Zöldgazdaság 2023/24 tanulmánykötetet letölteni és a nyomtatott kiadványt megrendelni EZEN A LINKEN lehet. 

Fotógaléria
Fotók: Sarkadi Péter

Bővebb információ:

Istenes Anna
nemzetközi és kommunikációs igazgató
[email protected]