Szövetségi hírek

Hétvégén Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál első napján - a járványügyi készültségi helyzetre való tekintettel természetesen valamennyi egészségügyi előírást, szabályt betartva - elindult a Zöldforgó Élménynap (www.zoldforgo.hu), amely korunk egyik  legnagyobb kihívásaira - mint például a klímaváltozás, energiapazarlás, túlfogyasztás, élővizek szennyezése - igyekszik válaszolni és megoldásokat kínálni a gyerekek nyelvén.

 

 

A két éve megálmodott programsorozat - az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával - másfélszáz helyszínen és több hazai fesztiválon kerül megrendezésre , azokban az iskolákban, településeken, amelyek ezt a tavaly meghirdetett pályázat során előzetesen jelezték.

Pénteken nagy volt a „zöldforgás” az interaktív Játszóházban, ahol a gyermekek, pedagógusok ott, helyben járták körbe (virtuálisan) a környezeti problémákat  (víz, hulladék, újrahasznosítás, komposztálás, közlekedés, energia, valamint takarékosság) az AR/VR technika segítségével, amely még a felnőttek számára is új, bár mesterségesen megteremtett virtuális élményeket nyújtott. https://zoldforgo.hu/galeria.html

A szervezők ezekkel, a legújabb technikai eszközök nyújtotta élmények révén kívánják elérni, hogy valódi környezetben virtuális elemekkel is szemléltessék, értessék meg a gyermekkel a környezet védelmének fontosságát.   

Az „Időutazó”, „A tiszta viz, tiszta folyó”, a „Tegyél rendet!”  és a „Mire szavazol?” játékok mellett, a Füles c. kiadványt lapozgatva az érdeklődők igen aktívan „forogtak” az Alma Zenekar koncertjén is a Zöldforgó nyitódalára.  

A Zöldforgó Élménynap résztvevőit játék közben látogatta meg dr. Áder János köztársasági elnök úr, aki elismerően szólt az egyedülálló programkínálatról és jelezte, hogy örömmel látná ez a programot a jövő évi, budapesti Fenntarthatósági Világkiállítás programkínálatában is.

A Zöldforgó pedig már forog tovább… amelynek további helyszíneiről, programjairól a honlapon (www.zoldforgo.hu) bővebb információ található.

KSZGYSZ sajtó

Mobil: 30-884-1370

E-mail: .

itm3

A programsorozat az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.